Nem szerzett pontokat az FK

Három meccs, nulla pont az FK hétvégi mérlege.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Szombattól hétfőig újabb buboréktorna keretén belül vette kezdetét a román teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása, amelyben a Futsal Klub Székelyudvarhely is érdekelt. Az udvarhelyiek mellett a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és a Galaci United jutott be a bajnoki címért zajló küzdelembe.

Az első játéknapot az FK a Csíkszeredai Imperial Wet ellen kezdte. A jobb játékerőt képviselő megyeszékhelyiek esélyt sem adtak az udvarhelyieknek. Már félidőben öt góllal vezettek, végül 8-2-es végeredménnyel nyerték meg a találkozót. Ezen a találkozón a csapatkapitányát, Szécsi Barnát is elvesztette az FK a következő mérkőzésről, mivel az udvarhelyi játékos piros lapot szerzett. A csíkiak elleni gólokat Miklós Árpád és Bálint Andor szerezték.

A szombati játéknapon az a Dévai Autobergamo volt az ellenfél, amelynek soraiban játszik két volt FK játékos is: Szőcs László és Hadnagy István. A Hunyad megyeiek már a játékrész elején megszerezték a vezetést, majd Balázsi öngóljával kettővel is vezettek. A szünetig szépített az FK Kedei találatával. A második félidőt bátran kezdték az udvarhelyiek, aminek hamar meg is lett az eredménye. A Kedei által kiharcolt böntetőt Balázsi vágta be a 35-ik percben. A folytatásban vészkapusos taktikára váltottak a dévaiak, jött is az újabb találat a 37-ik percben. Ezúttal Szőcs László volt a gólszerző (2-3). A folytatásban nem esett több találat, ezen a mérkőzésen sem sikerült pontot szereznie az FK-nak.

A torna zárónapján a bajnoki címvédő Galaci United ellen lépett pályára Jakab Zoltán együttese. A fiatal udvarhelyiek már a találkozó elején meglepték az újabb bajnoki címre törő hazaiakat. A 7-ik percben ugyanis Kerestély és Gálfi találataival  2-0-ra vezettek. A két találat felébresztette a hazai együttest, és a félidőig sikerült is fordítaniuk. A második részben megmutatkozott a két csapat közti különbség. A több hibát vétő udvarhelyieket újabb öt góllal büntették a galaciak, akik végül 8-3-as eredménnyel nyerték meg a találkozót.

Pontokat ugyan nem szerzett az FK a felsőházi rájátszás első tornáján, azonban céljukat már akkor elérték, amikor a play-off-ba jutottak.

A bajnokság öt hét múlva folytatódik az utolsó három fordulójával. Ekkor derül ki az is, hogy melyik két csapat játszhatja a bajnoki döntőt, amely az egyik fél három megnyert mérkőzéséig fog tartani.

A jelenlegi állás:

Csíkszeredai Imperial Wet 10 pont
Galaci United 7 pont
Dévai Autobergamo 5 pont
Székelyudvarhelyi Futsal Klub 0 pont