Nem súlyos az elütött motoros állapota

Motoros baleset történt Bikafalván hétfő este – értesültünk egy olvasónktól, illetve az udvarhelyi sofőrök Facebook-csoportjából, ahol a bikafalvi hídig tartó kocsisorról tettek fel képet.

Megkeresésünkre a rendőrség arról tájékoztatott, hogy őket 18 óra 45 perc körül értesítették a 112-es segélyhívó számon a közúti balesetről, amely a 137-es számú megye úton, Bikafalva területén történt.

Fotó: Dimény Zsolt

A rendőrök által végzett első helyszíni vizsgálatokból kiderült, hogy egy 22 éves székelyudvarhelyi nő nem adott elsőbbséget autójával az 50 éves nagygalambfalvi férfi által vezetett motorkerékpárnak, amely Bögöz felé tartott. A motoros testi sérüléseket szenvedett, őt orvosi ellátásra kórházba vitték. A megyei mentőszolgálat orvosigazgatója, dr. Péter Blanka szerint váll- és lábsérülést szenvedett, állapota nem súlyos.

A helyszínen végzett alkoholszondás teszteredmények alapján egyik sofőr sem volt ittas állapotban. A nyomozást a rendőrség testi sértés bűntette miatt folytatja – közölte még Maria Plumbu rendőrszóvivő.