Nem sikerül idén megismételni a tavalyi bravúrt

Már egy mérkőzéssel a román labdarúgó harmadosztály idei alapszakaszának lejárta előtt eldőlt: nem fog odaérni a tabellán a felsőházi rájátszást érő negyedik helyre a Székelyudvarhelyi FC, így nem ismételheti meg a Mihai Ianc vezetőedzővel elért tavalyi bravúrt.

Thriller a sétatéri stadionban

Az SZFC 2022-ben megnyerte a rájátszást, így osztályozót játszhatott a másodosztályba való feljutásért. Telt lelátók előtt végül tizenegyesekkel kaptak ki az udvarhelyiek Slatinától egy drámai mérkőzésen, amelyet utólag az év udvarhelyi sportpillanatának választották a helyi Sportgálán.

Az idei utolsó, Sepsi OSK II elleni bajnokija pénteken, március 24-én így lényegében tét nélkül zajlott. A télen Gabriel Rădulescu helyére érkezett Lucian Nicolau a Vlasa – Marucza, Berkeczi, Kovács Sz., Hadnagy, Savin, Lázár, Matei, Simó, Szakács, Becze kezdőtizenegyet küldte pályára. Az első félidőben rá is szolgált vezetőedzője bizalmára az együttes, beszorították házigazdájukat, és a 36. percben góllá is ért a szentgyörgyiek kapujára helyezett nyomás, amikor Simó beívelését Becze fejelte közelről a hálóba.

Alább a találkozó teljes egészében újranézhető:

A második félidőben a hazai csapat irányított, és végül a 67. percben a csereként beállt Șerban elé került a labda, aki a tizenhatos vonaláról lőtt hatalmas gólt Vlasának, így 1–1-re módosult az állás, ami nem is változott a találkozó végéig.

Az udvarhelyi együttes végül 5. helyen zárta az alapszakaszt, így az alsóházi rájátszásban folytatja a bajnokság küzdelmeit a rájátszásban következő tíz forduló során. A kiesés egyelőre nem veszélyezteti a csapatot, amely jó eséllyel az ötödik hely megszerzéséért küzd majd tavasszal. Első ellenfele a Kézdivásárhelyi Sport Egyesület lesz az SZFC-nek hazai pályán március 31-én, pénteken 15 órától.