Nem repülünk és buszozunk bárhová

Továbbra is szünetel a légi közlekedés Románia és tizenegy ország között – közölte csütörtökön késő este Raed Arafat államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

A döntés értelmében május 15-étől kezdődően további 14 napig, május 29-ig nem közlekednek a repülőgépek Románia és Ausztria, Belgium, Svájc, Franciaország, Németország, Olaszország, Nagy-Britannia, Hollandia, Spanyolország, az Amerikai Egyesült Államok, valamint Törökország között.

Arafat bejelentette ugyanakkor, hogy június 1-jéig szünetel a menetrendszerű és alkalmi nemzetközi közúti személyszállítás is (busz- és vonatjáratok többnyire) Románia és Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország, Ausztria, Belgium, Svájc, Nagy-Britannia, Hollandia, valamint Törökország között.

A külföldről hazatérőknek nem kötelező már az intézményes karantén, a házi elkülönítés viszont igen.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk: a május 15-ei híreinket itt lehet követni.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Agerpres