Nem regisztráltál a pápalátogatásra?

Regisztráció nélkül is részt lehet venni Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjén, mert nem teltek be a helyek a Nyeregben – jelentette be Oláh Zoltán, a pápalátogatást előkészítő sajtóbizottság elnöke szerdán.

A szervezők nyilvántartása szerint április 22-éig több mint 110 ezer hívő jelezte részvételét, ebből 75 674-en csoportosan, 34 592-en egyénileg vagy családosan jelentkeztek. Románia területéről 83 118 fő, Magyarországról 25 051 fő regisztrált, más országokból, többnyire határon túli magyar közösségekből pedig 2 047-en fognak érkezni.

A kanonok szerint az egyházi közösségekben „egyfajta pánikhangulat alakult ki‟ annak kapcsán, hogy milyen forgalomkorlátozásokra lehet majd számítani a pápalátogatás miatt, illetve elképzelhetőnek tartja, hogy maga a regisztrációs folyamat is sok hívőt eltántorított.

„Minden székelyföldi plébániát biztatunk, hogy jöjjenek, még akkor is, ha előzetesen nem regisztráltak az eseményre. Akik nem a szektorokból fogják követni Ferenc pápa szentmiséjét, hanem távolabbról, nem fognak szigorú biztonsági ellenőrzésen átesni‟ – fogalmazott Oláh Zoltán.

uh.ro/maszol