Más megyében kezelik a hetedik fertőzöttet

Egy újabb fertőzést igazoltak a megye területén, az áldozat azonban nem Hargita megyei.
Illusztráció.

Az országos statisztikával ellentétben a Hargita megyei kormányhivatal vasárnapi közleményében továbbra is hat COVID-19-cel fertőzött esetről számol be. Egy beteget hazaengedtek már, mivel az utóbbi két tesztje negatív lett, egy személynél pedig halála után mutatták ki a fertőzést. Egy hetedik személy tesztje is pozitív lett, őt a lakhelye szerinti megyébe vitték kórházi kezelésre.

A megye területén 208-an vannak intézményes karanténban, a házi elkülönítésben lévők száma 894. Eddig 135 személy hagyhatta el az intézményes karantént, 3521-en a házit.

Szombaton is sok ellenőrzést végeztek a rendőrség munkatársai: 117 házi karanténban lévő személyt kerestek fel, valamint 313 személyt igazoltattak, és 117 autót állítottak félre ellenőrzésre. 140.675 lej értékben szabtak ki büntetéseket a kijárási tilalmat megszegőkre. Három ellenőrző ponton huszonhat rendőr teljesített szolgálatot, 52 esetben találtak rendellenességet, 64.410 lej értékben róttak ki büntetéseket, illetve bevontak három forgalmi jogosítványt is.

A csendőrség 37, otthoni elkülönítésben levő, és több, közterületen tartózkodó személyt ellenőrzött. Tíz esetben róttak ki büntetést, 21.000 lej értékben, egy személy figyelmeztetésben részesült.