Nem megy át szó nélkül a hivatal költségvetése

A szerző felvételei.

A helyi tanácsosoknak van véleménye és hozzászólása is a hivatal egy hete bemutatott költségvetési tervezetéhez, amelyet a csütörtöki tanácsülésen módosíthatnak, majd szavazásra fogják bocsátani. A POL és az MPP sajtótájékoztatót tartott az elképzeléseikről, az RMDSZ-frakciót megkerestük az álláspontjáért.

A POL elégedettnek tűnik saját magával

A Szabad Emberek Pártjának (POL) álláspontjának indoklásaképp András Lehel frakcióvezető a 2020 decemberi adóemelésre (szerintük adókorrekció, mivel a 2017-es szintre tértek vissza a gazdasági épületeknél) utalt vissza. Ennek kapcsán emlékeztetett, hogy a textilipar bukása miatti bevételkiesésre és az uniós projektek önrészének előteremtésére a másik pillér, amire támaszkodtak, az önkormányzati költségek csökkentése volt, a közös tehervállalás jegyében.

A POL részéről úgy értékelik, hogy az akkor beígért, legalább másfél millió lejes megtakarítást sikerült elérniük a hivatallal együttműködésben. Már a költségvetési tervezet véglegesítése előtt a polgármesteri hivatal elfogadta és beemelte a POL két javaslatát: az egyik a Tourinfo iroda keretének 600 ezerről 450 ezerre, a másik a Helyi Rendőrség keretének 2,9 millióról 2,6 millióra való csökkentése. Habár mindkettőnél a személyzeti költségeket érinti a vágás, nem áll szándékukban sem fizetést csökkenteni, sem betöltött állásokat megszüntetni. Szerintük a Tourinfo működését egy jövendőbeli átszervezéssel hatékonyabbá lehetne tenni, a Helyi Rendőrségnél pedig csak a betöltetlen állásokra kiírt keretet vonnák vissza, 34-ről 29-re csökkentve a betölthető pozíciókat. Továbbá a POL-os városvezetésnek a hivatal anyagi költségeit sikerült 5,5 millióról 4,2-re lefaragnia, így összesen 1,75 milliós megtakarítást jegyeztek önkormányzati szinten, 9 millióról 7,25-re csökkentve a működési keretet.

A városháza által múlt héten előterjesztett tervezethez még van egy javaslatuk, a hivatal 12,3 millió lejes személyzeti keretéből 200 ezer lejt megvonnak, ami „létszámstoppot” jelent a hivatalban, tehát nem lehet új embereket felvenni. A megvont összeget a sportpályázatokra fordítják, megemelnék a pályázati alapot 1,15-ről 1,35-re, ezeket a módosító javaslataikat a csütörtöki tanácsülésen fogják előterjeszteni.Viszont a tavalyihoz képest így is 250 ezer lejjel több jut személyzeti költségekre, amelyekből – szerintük – a törvény által garantált esetleges béremeléseket tudja majd fedezni a hivatal (a köztisztviselőknek joguk van bizonyos időnként az előléptetéshez).

Elöl Péter Balázs, hátul András Lehel POL-os önkormányzati képviselők

Számításaik szerint az előbb említett 1,75 millió lejes költségvetési csökkentésből ha levonjuk ezt a 250 ezer lejes többletköltséget, akkor is kiadja a nettó 1,5 millió lejes megtakarítást, amelyet decemberben az adóemelés ellensúlyozásaként javasoltak, de igyekeznek más úton is spórolni. Amint azt az RMKT költségvetési vitáján is említették, arra törekszenek, hogy a villany-  és gázszolgáltatóknál próbálják a hivatal nevére átírni az önkormányzati alintézmények különálló szerződéseit, mert ha csak 10%-os kedvezményt is sikerülne elérni egy új egységárral, az akár félmilliót lejt is jelenthet a városkasszában.

Visszatérve a decemberi bemutatóhoz, András Lehel kitért arra is, hogy a textilipar bukásán becsült 1,5 milliós kiesés viszont nem érződik a költségvetésen. „Egyszerű” oka van annak, hogy a polgármesteri hivatal hasonló személyi jövedelemadó- bevételre alapoz, mint az előző év megvalósítása (34,5 millió lej): a megyei közpénzügytől ezt a számot kapták hivatalos átiraban. De ez is csak egyelőre egy becslés, jegyezte meg a frakcióvezető: „Lehet, hogy túlértékelt optimista verzió, úgy, ahogy az is, hogy a mi decemberi becslésünk túl pesszimista volt. Szerintem okosabbak leszünk decemberben ebből a szempontból”

A másik költségvetési veszély, amire akkor felhívták a figyelmet, az uniós projektek önrészének biztosítása, ezt az adóemelésből, a költségkarcsúsításból és az átcsoportosításból teljesen fedezve látják a POL-nál. Úgy értékelték, hogy a kampányprogramjukat is tükrözi a város 2021-es költségvetése, 19 pont jelenik meg benne valamilyen formában, közülük kiemelték a Cserehát területrendezését, a stadion felújítását, az uszodaépítést, a sportgálát, a Kerekerdő szabadidőparkot, a parkolás kérdését a lakónegyedekben és a Székelytámadt várat – igaz, nagy részük még csak tanulmány szintjén tart.

Az MPP kikéri magának

A közteherviselés nem valósult meg, nem köszön vissza a tervezetből, továbbra sem tartom indokoltnak az adóemelést – vágott bele mondandójába Bindea Dániel, az MPP egyetlen önkormányzati képviselője, aki azt látja, hogy az alintézmények költségvetése inkább többnyire nőtt a tavalyihoz képest, ahelyett, hogy csökkent volna. De hogy konkrétan honnan venne el, abba nem akart belemenni, nehogy színház- vagy éppen múzeumellenesnek tűnjön a városlakók előtt, tette hozzá visszakozva. Szerinte az is visszás, hogy a városháza azzal vág fel, mekkora az oktatásra fordított kerete, pedig a nagy része a központi költségvetésből származik, helyi forrásból csak annyi, amennyi például a helyi rendőrségnek. De ebbe se menjünk most bele, mondja, inkább térjünk rá arra, amiről eredetileg beszélni akart.

Bindea Dániel, az MPP önkormányzati képviselője

Meglepetésünkre azonban nem azzal a tízpontos javaslatlistával rukkolt elő, amelyet korábban emailben közleményként átküldtek, hanem egy teljesen új módosító indítvánnyal, ami a másik (délkeleti) terelőút tervére vonatkozik. Bindea emlékeztetett, hogy ez nem egy hirtelen jött ötlet, már a kampányban is beszéltek róla, de hogy miért pont most álltak elő vele, arra tipikusan politikai választ adott: – Ha ezt holnap nem fogadják el a többiek, akkor kiállhatok, és elmondhatom, hogy ők nem támogatják a terelőút megvalósítását. Azt mondta, hogy a délután folyamán még egyeztetni fog a frakciókkal erről, de szerinte méltányos és a választási eredményekkel arányos elvárás, hogy ha ő az MPP nevében támogat tíz javaslatot, akkor cserébe a másik fél is megszavazhatná egyetlen javaslatát. Ez a másik oka, hogy a tízpontos listát végül egypontosra cserélték, de egy harmadik szempont is közrejátszik.

Ugyanis az április 6-án iktatott listájukat a hivatal „egyszerűen lesöpörte” a helyi pénzügyekről szóló törvényre (273/2006) hivatkozva, miszerint a módosító indítványokat minden esetben meg kell indokolni. Ennek nem tettek eleget, mert szerintük ez a hivatal dolga lett volna, bezzeg a POL-os javaslatokat be tudták foglalni a hivatal költségvetési tervezetébe, hányta fel Bindea, miközben az MPP felé nem volt semmilyen megkeresés, beismerve bár, hogy ő sem kereste a másik két frakciót vagy a hivatalt. Ők a hivatal felé közölt javaslataikat „ötletszerű” felvetésként közölték, s várták az alkalmat, hogy érdemben beszélhessenek róla, ami szerintük nem adatott meg.

Nem mondtak le az elképzeléseikről, de ezek után úgy döntöttek, hogy egyetlen – megindokolt – módosító indítványt adnak le a napirend előtt: a délkeleti terelőút (Felsőboldogfalva és Fenyéd között, a Szarkakő felőli oldalon) megvalósíthatósági tanulmányára szeretnének elkülöníteni egy összeget, körülbelül 400 ezer lejre volna szükség. Habár támogatják az északnyugati terelőút projektjét is, aminek a tanulmányfrissítése 30 ezer lejjel szerepel, szerintük azért előrevalóbb a másik, mert – a tranzitforgalom mellett – az udvarhelyi lakosságot is jobban kiszolgálná. Bindea arra mutatott rá, hogy a délkeleti útvonal közelebb fekszik a lakónegyedekhez, ezáltal pedig mentesítené a város forgalmát a bethlenfalvi úton, a központban, illetve Csíkszereda, Brassó és Budapest felé is megkönnyítené a városból való kijutást.

Abban bízik, hogy az RMDSZ-es kapcsolatok által országos és megyei forrásból is sikerülne pénzt szerezni a projektre, de ahhoz a megvalósíthatósági tanulmányt fel kell vállalnia a városnak. Kérdésünkre, hogy miből fedeznék ezt, honnan vennének el, általánosan válaszolt: szerinte a kis összegekből, amúgy sem megvalósítható fejlesztési tételekből kellene átcsoportosítani. Az MPP képviselője azt mondta, erről megpróbált a szakbizottságon a hivatallal megállapodni, de nem járt sikerrel, pedig a polgármester – állítása szerint – nem zárkózott el tőle, így azt reméli, hogy a tanácsban támogatókra lel.

Az RMDSZ egyszerre elégedetlen és elfogadó

Berde Zoltán frakcióvezető – Bindeához hasonlóan – azzal az észrevétellel kezdte válaszát, hogy a helyi adók és illetékek megemelésekor a POL-nak az volt az ígérete, hogy a közteherviselés fog látszani a hivatal költségein is. – Ezt nem látjuk, a személyzeti kiadások nagyobbak, a működési nagyjából ugyanakkora, mint a tavalyi – mutatott rá Berde, hozzátéve, hogy épp ellenkezőleg, a civil pályázatok keretéből csípett le a hivatal.

Ezért az RMDSZ arra nyújt be módosító javaslatot, hogy legalább a tavalyi szintet tartsák meg, mert azt remélik, hogy idén több lehetőségük lesz a civileknek elkölteni azokat. Összesen 320 ezer lej körüli összegről van szó, amivel kiegészítenék a keretet, és a hivatal működési költségeikből vennék el, de hogy pontosan mely tételekből, azt rájuk bíznák.

Balról Berde Zoltán, jobbról Szakács Tibor önkormányzati képviselők (archív)

Az RMDSZ egyébként egy hatpontos listát nyújtott be a hivatalnak, amely még az alábbiakból áll:

Habár a felsoroltak alapján úgy tűnhet, hogy az RMDSZ többnyire megértően viszonyul a hivatal válaszaihoz, ugyanakkor szkeptikus az uniós pályázatok megvalósíthatóságával kapcsolatban. Berde arra hívta fel a figyelmet, hogy a költségvetéstervezetben a 150 millió lejnek hozzávetőlegesen egyötöde jelenik meg, miközben 2023 végéig be kellene fejezni mindet. – Ha eddig nem tudtuk felhasználni, akkor mit csinálunk jövőben a nagyobb összegekkel, megvan-e rá az akarat és a kapacitás? – vetette fel még Berde zárásképp.

Hogy egymás javaslatait milyen mértékben fogják támogatni a frakciók, az majd kiderül a tanácsülésen, melyről tudósítani fogunk. A legnagyobb frakciónak, a POL-nak amúgy megvan a kellő többsége ahhoz, hogy egyedül is megszavazza a költségvetést, ha mind a tizenkét képviselője megjelenik az ülésen.