Nem marad el júliusban sem a tanácsülés

A megszokottnál rövidebb, mindössze 14 pontot tartalmazó napirendet közölt ki a polgármesteri hivatal a július 25-ei tanácsülésre.

A csütörtök reggel 9-kor kezdődő ülésen többek között újra napirendre tűzik a távfűtés áremelkedését, amelyet az Urbana Rt. javasol és kér. Erről a legutóbbi tanácsülésen nem sikerült konszenzusra jutni, ezért halasztották el.

Hasonlóan fontos döntés születhet az ivó- és szennyvízhálózat fejlesztésére vonatkozóan, ugyanis a Harvíz Rt.-nek erre a célra elkülönített alapjában felgyűlt, majdnem félmillió lejt erre fordítanák.

Ránézésre apróságnak tűnhet, de kulcsfontosságú lehet annak a két garázsnak a megvásárlása a Lakatosok utcában, amely megkönnyítené a forgalom becsatlakozását a Bethlenfalvi útra, és egy lépéssel közelebb vihet ahhoz az új körforgalomhoz, amely a terelőúttal való kereszteződést könnyítené.

A polgármester továbbá szavazásra bocsátja a Tábor utcai szociális lakások kiosztását, a Székelyföldi kerékpáros körverseny támogatását, a város erdeiből kitermelt fa kikiáltási árát, illetve a könyvtár szolgáltatásainak új díjszabását.

A helyi tanácsnak a költségvetés kiigazításáról és a II. negyedévi zárszámadásról is döntenie kell.