Nem lesz csendes hétvégéje a Mikó-várnak

Tizennegyedik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztivált Csíkszeredában augusztus 13. és 15. között, a Mikó-várban.

Napközben lesz henna, arcfestés, gyereknek szóló programok, dobkör, hangszersimogató jam-kuckó, hangszer kiállítás és vásár, illetve workshop. Utóbbira, a háromnapos intenzív csoportos dobórára még lehet jelentkezni augusztus 10-ig, erről több információt itt találhatsz.

Esténként a koncerteké lesz a főszerep. A sort az Urban Tribal Band kezdi, 14-én 19 órától. 15-én szintén 19 órai kezdettel már több fellépő közül lehet válogatni: a Szabó Zsolt Quintet, a Funkorporation és a Besh o droM is színpadra lép ebben a sorrendben. A tervek szerint másfél órás lesz egy-egy koncert, de azért nem árt számolni az esetleges csúszásokkal, mondta el portálunknak Forró-Erős Dóra, a fesztivál kommunikációs felelőse. Jegyeket egyébként a helyszínen és online a bilete.ro weboldalon lehet beszerezni.

Az Urban Tribal Band zenéje egy etnofúziós kísérlet, a városi élet ritmusa és a természetközeliség lüktetése közötti párhuzam keresése. A zenekar tagjai különleges emberek, akik különböző szakterületeken tevékenykednek, de közös mindannyiukban a zene iránti szeretet.

A Besh o droM magyarországi zenekar turnébusza Európa valamennyi benzinkútját megjárta, a nemzetközi repülőterek jelentős részét is bekötött szemmel is felismerik. Lassan útjuk feléhez érnek, de lelkesedédük nem lankad, még mindig bátran keverik zenei koktélokat és látszólag össze nem illő ízeket honosítanak meg.

A Funkorporation együttes 2011-ben alakult és azóta több száz sikeres koncertet tartott Románia szerte kávézóktól el egészen nagyobb fesztiválokig. 2012 májusában megnyerték a Médiabefutó ének-zene kategória fődíját, novemberben lettek a TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival) fődíjasai. 2013 áprilisában jelölték az együttest a Transilvania Music Awards Zenei Díj Tavalyi Legjobb Élő Koncert kategóriájában.

A Szabó Zsolt Quintet zenekar 2019-ben alakult csíkszeredai, brassói, tusnádi, székelyudvarhelyi zenészekből. Repertoárjukat szofisztikált jazz, blues szerzemények jellemzik. A saját dalaik mellett, klasszikus és modern jazz, blues és latin standardokat játszanak saját feldolgozásban.

Fotó: képernyőfelvétel az esemény promo-videójából