Dúl a harc a bajnoki tabellák dobogóin

A Székelyudvarhelyi Roseal is versenyben van.
Fotó: Sinka-Király Levente

Túl vannak a tizenhetedik játéknapon a megyei labdarúgó-bajnokságban. Nagygalambfalva továbbra is vezet. Szoros az élmezőny a körzetiben is.

Idegenben szerzett győzelmének köszönhetően Nagygalambfalva továbbra is vezeti a megyei bajnokság Nyugati-csoportját. Szorosan ott van a nyomában Székelykeresztúr, aki hétvégén hat pontot szerzett. A szombati játéknapon a Székelyudvarhelyi Sportingot győzték le, majd vasárnap a 14-ik fordulóból elhalasztott Szentegyháza elleni találkozón szerezték meg a pontokat a keresztúriak. A tabella harmadik fokán Lövéte áll.

Az 5. Liga udvarhelyi csoportjában hazai pályán kapott ki az éllovas Farcád a homoródszentmártoniaktól. A vereség ellenére a farcádiak elsősége megmaradt, de előnyük már csak két pont a vasárnapi legyőzőjükkel szemben. A forduló előtt még a második helyen álló Bogárfalva Gagyban hagyta a pontokat, így egy helyet hátracsúszott a tabellán. A harmadik pozícióból várhatják a következő játéknapot.

A 6. Ligában a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz tovább menetel. Már csak négy találat kell nekik, hogy elérjék a száz rúgott gólt. A tizennégy mérkőzésüken pedig mindössze ötöt kaptak. Már csak az a kérdés maradt számukra, hogy százszázalékosan nyerik-e meg a pontvadászatot.

A csoport második helyén Zeteváralja áll, de a két kiadó dobogós helyért még több csapat is versenyben van.

Íme, a táblázatok:

4. Liga, Nyugati csoport

5. Liga, udvarhelyi csoport

6. Liga