Nem laboratóriumban állították elő a koronavírust

Kutatók cáfolják azt a világhálón terjedő hírt, hogy az új koronavírust mesterségesen állították volna elő, laboratóriumi körülmények között. Sokan osztják azt a véleményt, hogy valaki rászabadította a világra a Covid-19 nevű vírust.

A Transindex hírportál beszámol a g4media.ro által is leközölt információról, miszerint a Nature tudományos folyóiratban publikált cikkben a kutatók arra jutottak, hogy a kórokozó természetes úton jött létre: vagy állatban kifejlődve támadta meg az embert, vagy az emberben fejlődött ki a vírus.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 19-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!