Nem követi az országos trendet Hargita megye

Amíg az országos számok százas léptékben nőnek, a Hargita megyei prefektusi hivatal továbbra is hét COVID-19-cel fertőzött esetről számol be, ebből az egyiket a megyében tesztelték, majd a lakhelye szerinti megyébe vitték kórházi kezelésre. Az első, etédi beteget hazaengedték már, mivel az utóbbi két tesztje negatív lett, egy személynél, az első, etédi fertőzött apjánál pedig halála után mutatták ki a fertőzést. Négy személy kórházi megfigyelés alatt áll.

A megye területén hét személlyel kevesebben, 201-en vannak intézményes karanténban, a házi elkülönítésben lévők száma pedig 894-ről 811-re csökkent. Eddig 162 személy (az utóbbi napban 27-en) hagyhatta el az intézményes karantént, a házit 3630-an (tegnap: 3521).

Vasárnap a rendőrök 616 házi karanténban lévő személyt kerestek fel, valamint 77 esetben, 215 ezer lej értékben szabtak ki büntetéseket a kijárási tilalmat megszegőkre.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!