Nem készül el időben az új bözödi templom

A hagyománynak megfelelően augusztus első szombatján, 3-án, szombaton 11 órától tartják a Bözödújfalusi Találkozót a megszokott helyszínen, az egykori falu határában lévő emlékparkban.

Ekkor szerették volna átadni az Összetartozás Templomát, amely a víz alá temetett falu római katolikus templomának helyén fog állni. Az épíkezést a kedvezőtlen időjárás miatt le kellett állítani, az alaphoz vezető földtöltés, amelyen a munkagépek közlekedtek, a magas vízállás miatt teljesen átázott. Mindeddig a templomot tartó 30 cölöpöt sikerült behelyezni, azokat betongerendával kötöttek össze és megöntötték az alapot – áll az erdőszentgyörgyi polgármesteri hivatal közleményében.

Csibi Attila Zoltán polgármester sajnálja, hogy így alakult, de nem akarták, hogy a templomépítés sürgetése az épület minőségének kárára menjen. A későbbi időpontot az határozza meg, hogy a kivitelező mikor lát neki a templom falának és tornyának.

A Bözödújfalusi Találkozó végleges programja még szervezés alatt van, de a korábbi alkalmakhoz hasonlóan katolikus szentmisével kezdődik, majd unitárius istentiszteletet tart Bözödújfalu szülötte, Szombatfalvi József nyugalmazott esperes. Ezt követően a találkozón résztvevő elöljárók tartanak beszédet, délután pedig nem maradhat el a közös étkezés, beszélgetés.