Ne lőjék ki, csak vigyék el innen

RoAlert költötte a várost május 30-án, kedd hajnalban, a figyelmeztetés szerint a II. Rákóczi Ferenc utca 87. száma alatt járt medve.

Nem szokatlan, hogy medve jár a fenyvesben.

A vadászok kimentek, körülnéztek, de „nem volt semmi”, a kapu is zárva volt annál a házszámnál, ahová riasztották őket – mondta el megkeresésünkre Mărmureanu–Bíró Leonard, a Nagy-Küküllő vadásztársulat vezetője.

A városházát nem is értesítette a csendőrség, ők is csak a RoAlert üzenetből tudták meg, hogy medve járt a városban, az alpolgármester utólag beszélt a gazdával – tudtuk meg Zörgő Noémi sajtószóvivőtől, aki megerősítette az Ölvedi Zsolttól hallottak alapján, hogy mire kiértek a hatóságok, a vadállat már nem volt sehol. A gazda kutyája riaszthatta el a birtokról, amelyre a szomszédból érkezett, legyűrve a drótkerítést, közölte még.

A nap hőse: Berci.

A csendőrség tájékoztatása szerint őket hajnali 6.26-kor riasztották, egy csendőrből és egy rendőrből álló járőrcsapatot küldtek ki a helyszínre, akik a medvét nem találták ott, így már nem volt szükség beavatkozásra, ezért nem is értesítették a polgármesteri hivatalt.

Arra ébredtek, hogy ugat a kutya

A Salvator-hegyre meredeken felkúszó kertben találtuk délben a gazdasszonyt, aki a medvét a szomszéd kertjében észrevette.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!