Nem kell gondolkodni, mit vegyél fel, ha mennél

Szombaton, október 14-én Székelyudvarhelyen zárják a szeptember 30-a és október 1-e között zajlott, helyi önkormányzatok és civil szervezetek által közösen megtartott népviseleti találkozók sorozatát, amelyben hat udvarhelyszéki kisrégió vett részt: Havasalja, Homoród mente, Keresztúrszék, Nagy-Küküllő mente, Nyikó mente és Sóvidék – tájékoztatnak a szervezők.

Az eseményre a gyülekező és a regisztráció 9 óra 30 perckor veszi kezdetét a belvárosi Református Templom előtti téren. Ezt egy ökomenikus szertartás követi 10:30-tól, bent a tempolmban. 11:30-kor a résztvevők a művelődési házhoz vonulnak, ahol elhangzanak a köszöntőbeszédek és az Őseink viseletben című kiállítás megnyitóját is megejtik. 12:30-tól népviseleti bemutató veszi kezdetét, amit kulturális műsorok fognak követni. A rendezvény 15 órakor zárul.

Az esemény szervezésében részt vett az Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Orbán Balázs Intézet Egyesület, sorolják a bejegyzésben.

Külön kiemelik még, hogy minden érdeklődőt szívesen várnak a szombati programra, székely népviseletben.

A kiemelt kép archív