Nem kell elektronikus aláírás, ha online regisztrálsz az oltásra

Nincs szükségük elektronikus aláírásra azoknak a személyeknek, akik online regisztrálnak majd a koronavírus elleni oltásra, a kampány harmadik szakaszában – tájékoztatott kedden a feliratkozásra szolgáló platformot működtető Különleges Távközlési Szolgálat (STS).

Hozzáteszik, elektronikus igazolásra is csak az első és második csoportba tartozók (olyan személyek, akik egészségi állapotuk miatt fokozott kockázatnak vannak kitéve, a kulcsfontosságú munkavállalók; azok, akik munkájukból kifolyólag nem tudják betartani a közösségi távolságtartást) esetén van szükség, őket ugyanis az intézmény regisztrálja, amelynek az alkalmazásában állnak. 

A kampány első szakaszában csak az állami és magánintézmények alkalmazásában álló egészségügyi és szociális gondozók kaphatják meg az oltást. A második kategóriához „a veszélyeztetett személyek és a kulcsfontosságú szakterületeken dolgozók” tartoznak.

A lakosság tömeges oltására csak a harmadik szakaszban kerül sor. Bárki létrehozhat fiókot a platformon, előjegyzést azonban még nem tud kérni egészen az első két szakasz lezárulásáig.

Mind a platformon való feliratkozás, mind az oltás ingyenes lesz a lakosság számára, nyomatékosítják.

Agerpres