Nem kell aggódni a nyugdíj miatt

Áprilisban igyekeznek korábban utalni a nyugdíjakat, nyilatkozta a Digi FM-nek Violeta Alexandru munkaügyi miniszter hétfőn.

Az adott körülmények ellenére a nyugdíjasoknak nem kell aggódniuk, a büdzsében megvan a pénz a nyugdíjakra, a tervek szerint áprilisban – a húsvéti ünnepekre való tekintettel – korábban utalnák ki a nyugdíjasoknak a juttatást, így az ortodox húsvétig (április 19-éig) minden nyugdíjas megkapná a pénzét.

Hozzátette, a társadalmi segélyeket szintén idejében folyósítják.

Agerpres

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 30-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!