Nem jutott döntőbe a Szejke SK

Tisztesen helyt állt az udvarhelyi együttes az elődöntőben.
Fotó: kezilabda.ro

Péntektől vasárnapig nyolc másodosztályos csapat részvételével rendezték a férfi kézilabda A osztály rájátszásának elődöntő tornáját, ahová a Székelyudvarhelyi Szejke SK a bajnokság alapszakaszából kvalifikálta magát. A nyolc együttest két négycsapatos csoportba sorsolták. A Szejke az I. csoportnak volt tagja, amelyben még Resicabánya, Vaslui és Medgidia szerepelt.

Az udvarhelyiek az első találkozót pénteken a csoportfavorit, a Nemzeti Ligába való feljutásra pályázó CSM Vaslui ellen játszották. A két együttes közt hamar megmutatkozott a különbség. Már a félidőben hattal vezetett Vaslui (18-12), a végét viszont tizenhathat gólos különbséggel fejezték be a csapatok. 34-18-ra kapott ki a Szejke SK. A csoport másik találkozóján Resicabánya 34-30-ra győzte le Medgidia együttesét.

Szombaton újabb nehéz mérkőzés várt Sipos Lóránt együttesére. Ahhoz, hogy megtartsa esélyét a döntőbe jutáshoz a Szejke SK, le kellett volna győznie a második körben Resicabányát. A mérkőzés elején jól is irányította a játékot az udvarhelyi együttes, a vezetés is náluk volt. A rutinos játékosokkal felálló resicaiak azonban a félidőig kiegyenlítettek (12-12), majd a második részben átvették a vezetést, amit meg is tartottak a végső sípszóig. A 27-23-as vereség egyben azt jelentette, hogy a Szejke SK nem lesz ott a döntő tornán, valamint azt is, hogy a vasárnapi, Medgidia elleni találkozónak már nem lesz tétje. Mint később kiderült, Medgidia is csak a statisztika miatt kellett, hogy kiálljon a Szejke ellen, mivel a második játéknapon ők is vereséget szenvedtek Vaslui-tól (25-24).

Annak ellenére, hogy nem volt tétje az utolsó találkozónak, izgalmas mérkőzést játszott vasárnap a Szejke SK és Medgidia. A félidei 16-14-es eredményt követően jobban bírta a második részt az udvarhelyi csapat és hat góllal, 34-28-ra tudott nyerni az elődöntő torna utolsó találkozóján.

A csoportot Vaslui nyerte meg, miután a döntőnek beillő utolsó találkozójukon két góllal, 29-27-re legyőzték Resicát.

Férfi kézilabda, A-osztály, elődöntő

Szejke SK-Vaslui 18-34 (12-18)
Resica-Medgidia 34-30 (18-12)
Vaslui-Medgidia 25-24 (13-15)
Resica-Szejke SK 27-23 (12-12)
Medgidia-Szejke SK 28-34 (14-16)
Vaslui-Resica 29-27 (15-13)

A végső állás:

1. Vaslui 9 pont.
2. Resica 6 pont
3. Szejke SK 3 pont
4. Medgidia 0 pont