Nem ijedt meg az SZFC a listavezetőtől

Fotó: GÁL ELŐD

Napsütéses, nagyszerű időjárás fogadta a sétatéri stadionban azokat, akik kilátogattak a Székelyudvarhelyi FC hetedik fordulóbeli mérkőzésére október 7-én, péntek délután. A hamadosztályban játszó udvarhelyieknek az a Plopeni következett, akik a fordulót megelőzően veretlenül – öt győzelemmel és egy döntetlennel – álltak a tabella élén. Ezzel szemben Gabriel Rădulescu vezetőedző együttese formán kívül várta a találkozót, utolsó két mérkőzésüket is 1-0-ra veszítették el, múlt héten az akkor még ligautolsó Kézdivásárhely, azelőtt Păulești ellen.

A PetrescuMarucza, Berkeczi, Kovács, Tordai, Guță, Gavîrlița, Matei, Simó, Szakács, Savin – utóbbi, csapatkapitányuk újdonsült édesapa –  összeállításban pályára lépő udvarhelyiek nem játszottak alárendelt szerepet, annak ellenére sem, hogy a tabellán jóval előttük álló vendégek a meccs első tíz percében próbálták rájuk erőltetni az akaratukat.

Jól védekeztek Savinék, és az első perceket követően a kezdeményezést is megragadták Simó és Szakács veszélyes megindulásainak köszönhetően a széleken. Azonban középen a társak nem tudtak segíteni, elvesztek a sárgamezes védők gyűrűjében, így gól nélkül le is csordogált az első félidő, de még csak igazán veszélyes gólhelyzet sem akadt egyik oldalon sem.

Nem így a lapokkal, és sajnos ebben a statisztikában Udvarhely húzta a rövidebbet, a 40. percben a félpályán Berkeczi ütközött ellenfelével, villant is a sárga lap, és mivel már korábban volt egy neki, kiállították. Emberhátrányban folytatta a találkozót az udvarhelyi együttes. A pirosat, ahogy a bíró minden fújását, hatalmas füttykoncert fogadta a lelátóról, de nem is lehetett nem észrevenni, hogy nem volt következetes a játékvezetés, amit az egyik oldalon elengedtek, a másik oldalon befújták. Az említett szituációnál kakaskodtak is kicsit a felek, az udvarhelyiek a piroslapot nehezményezték, a vendégek Berkeczi durvaságát, ugyanis csapattársuk sérülésének ellátására úgy tűnt, mentőautóra is szükség lesz.

Így érezhetően erőteljes „ellenszélben” kezdte meg a második játékrészt a hazai csapat, amelybe erősítésként Mitra Szilárd érkezett a félidőben. Az emberelőnyben játszó vendégek sokáig nem tudták kihasználni fölényüket, Petrescut egyszer tették próbára, igaz, akkor hatalmasat védett az SZFC kapusa. A hajrához érkezve csak-csak kezdték beszorítani a hazaiakat, míg végül a 75. percben egy szögletet követően Ciobanu fejelt 10 méterről a hálóba, megszerezte a vezetést a listavezető Plopeni.

Noha kitartóan próbálkoztak az emberhátrányban játszó udvarhelyiek az utolsó percekben, innen már nem volt vissza, Kovács László, Becze és Dobrean beállítása sem hozta el az udvarhelyi gólt, és a hosszabbításban 25 méterről megítélt szabadrúgás sem, amely után Simó ívelt középre, de tisztáztak a vendégek, akik így 0-1 arányban nyertek megőrizve veretlenségüket és elsőségüket a tabellán.

Az udvarhelyi csapat hét forduló után – továbbra is két győzelemmel, és immár 5 vereséggel – a hetedik helyen áll, de a mögöttük álló három csapat, a Sepsi OSK II, Kézdivásárhely és az Olimpic Zărnești is megelőzheti őket egy győzelem esetén, hiszen a hetedik forduló többi találkozóját szombaton játsszák le.

A bajnokság jelenlegi állása:

Jövő héten Brassóban lehet majd kiköszörülni a csorbát, a bajnokság harmadik helyén álló Tampa Kids lesz az ellenfél a Román Labdarúgó Szövetség előzetes menetrendje szerint október 15-én.