Nem igaz, hogy szucsávaiak vannak karanténban a Pávában (FRISSÍTVE)

Egy barátom kért, járjunk utána, hogy igaz-e a városban keringő hír, hogy szombattól szucsávaiakat karanténoztak be a Pávába. A terjedő hírnek része az is, hogy teli van a parkoló olasz rendszámú autókkal.

A városháza sajtószóvivője, Zörgő Noémi kérdésünkre annyit tudott mondani, hogy a közegészségügyi igazgatóság (DSP) értesítése szerint előbb 9, majd 10 karanténost hoztak a Pávába, 9 Németországból, 10 Hollandiából érkezett. A Páva azután lett karanténhely, hogy az előző karanténépület megtelt a múlt héten. Ennél többet nem tudott nekünk mondani, mert csak ennyit közölt velük a DSP, további információkért forduljunk a DSP-hez, tanácsolta.

A DSP-hez hétfőn is küldtünk egy adatigénylést, kedden is. Azt kértük tőlük, két mondatban válaszoljanak: vannak-e más megyeiek az udvarhelyi karanténban? Igen, vagy nem? Ha igen, milyen megyéből és hányan? A leveleinket olvasták, erről a mailtrack applikáció küldött visszajelzést. Ma reggel egy harmadik levélben elküldtük nekik a cikk akkori állapotát, hogy amennyiben szeretnék cáfolni az információt, vagy hozzátenni valamit, kérjük, válaszoljanak. Eddig nem érkezett tőlük válasz, gyakorlatilag hetek óta nem sikerült őket elérnünk.

Meglátogattuk a Pávát tegnap este. Az az információ, hogy a parkoló tele van olasz autókkal, részben valótlannak bizonyult, összesen négy autó állt a parkolóban. Ebből 2 olaszországi, 1 szucsávai és 1 kovásznai rendszámmal. A bejáratot egy csendőr őrizte, aki elmondta, hogy 19 ember van itt karanténban, de nem tudja, hogy ki hová valósi, még nem kapott listát a feletteseitől.

Kedden délben a karanténépületből származó nem hivatalos forrásoktól megtudtuk, nincs idegen megyei karanténos az épületben. Mind magyarok, és a város húsz kilométeres körzetéből származnak. A szucsávai rendszámú autó a szolgálatot teljesítő csendőré, valószínűleg az okozhatta az álhír elindulását.

Egyelőre ennyit sikerült megtudnunk, nem hivatalos forrásokból. Várjuk, hátha valaki valami hivatalosat is válaszol ebben a gyönyörű kis katonaidiktatúra-utánzatban, válasz esetén a cikket frissítjük.

FRISSÍTÉS!!!
Április 15-én 10 órakor válaszolt a DSP, így már hivatalos: csak udvarhelyszékiek vannak a Pávában.