Nem folytatja a körversenyt a mezőny udvarhelyi bringása

Paterski nyerte a harmadik szakaszt
fotó: Halmányi Zsolt/a Tour of Szeklerland Facebook-oldal

A harmadik szakaszon is túl van az idei Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, augusztus 11-én, csütörtökön Csíkszeredából Sepsiszentgyörgyre érkeztek meg a bringások.

A szakasz szökevényei között Adam Hansen rutinos ausztrál kerékpáros is ott volt, aki korábban a Vueltán Espanyán, és a Giro D’Italián is nyert már szakaszt. A versenynap utolsó részén, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy között – akárcsak az előző szakaszon – ismét két részre szakadt a mezőny, egy körülbelül 20 fős bolynak sikerült meglépni, benne az összetett versenyt is vezető lengyel Szymon Rekitával, és a második helyen álló román versenyzővel, Emil Dimával. Karl Ádám Kristóf, aki a versenynapot megelőzően a legjobb magyar versenyző volt, hátul maradt a főmezőnnyel.

Azon kívül, hogy a lengyeleknek sikerült a céljuk, megtartani Rakita piros trikóját, egyik versenyzőjük, Maciej Paterski az utolsó kilométeren támadt, és ez eredményes taktikának bizonyult, be tudta húzni a 137 kilométeres etapot az olasz Nicolas Dalla Valle – az első szakasz győztese – előtt, a szintén olasz Francesco Di Felice lett a harmadik.

Rakita a negyedik szakaszra is megőrizte piros trikóját

A szakaszt követően az összetett verseny élén nem történt változást, Emil Dima továbbra is a második helyen van, ezzel megőrizve a legjobb román versenyzőnek járó sötétkék trikóját, a harmadik helyre pedig szakaszgyőzelme után Rakita csapattársa, Paterski kapaszkodott fel. Az összetettben 7 olyan versenyző maradt, akiknek nem nagy a lemaradása Rakitától, a fentebb említett kettőn kívül 5 olasznak: Di Felicének, Pesentinek, Baucenek, De Biasinak és Pirasnak van még reális esélye a győzelemre. Karl Ádám legjobb magyarként a kilencedik helyre csúszott vissza, 1 perc és 43 perc a lemaradása az elsőhöz képest.

A legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér-piros trikóban Andrea Debiasi, a legjobb hegyimenőnek járó zöldben Jarri Stravers, és a legjobb sprinternek járó sárgában Maciej Paterski teker majd a körverseny negyedik szakaszán, amely során a Sepsiszentgyörgyről Hargitafürdőre érkezik a mezőny. A startnál nem lesz már ott a körverseny udvarhelyi versenyzője, Szász Dávid a Team Novakból, ahogy csapattársa Fazakas Csongor sem, hiszen mindketten feladni kényszerültek a versenyt.