Nem fogunk szabadulni a felhőktől, esőtől

Hideg időjárásra számíthatunk május 8–15. között, utána felmelegedik az idő, de a felhőktől, esőtől nem igazán fogunk szabadulni, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben

a jelzett időszak első hetében napról napra enyhén ingadozni fognak a hőmérsékleti értékek, összességében azt mondhatjuk, hogy a májusi áltagos hőmérsékleti értékekhez képest hideg lesz az idő: nappal 11-15 fokig kúsznak fel a hőmérők higanyszálai, éjjel 3-6 Celsius-fokra kell számítani. A második héten már melegebb lesz, a maximumok 16 és 22, a minimumok 7 és 9 fok körül alakulnak.

Helyenként átmeneti záporokra lehet számítani az első héten, majd 14–16. között.

Székelyudvarhelyen

az AccuWeather meteorológiai portál szerint felhős lesz az időnk mindkét héten.

Az első héten 13-15 fok lesz a jellemző maximális hőmérséklet, kivéve csütörtökön és szombaton, ekkor 17 fokig emelkedhetnek a hőmérők higanyszálai, vasárnap pedig akár 21-ig is. Az éjszakai minimumok 3-6 fok között ingadoznak majd, kivéve vasárnap, ekkor kicsit melegebb, 8 fok lesz a minimális hőmérséklet. A második héten 20-25 Celisus-fokos maximális értékek lehetnek nappal, éjjel nem lesz hidegebb 7 foknál.

Esőre 8-án, és 17. után van a legnagyobb esély.