Nem fog hétvégéig tartani a meleg

Meleg idő lesz március utolsó napjaiban Erdélyben, írják az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 28-április 10. között érvényes közleményében. Átlagosan a napi maximumok 16-17 Celsius-fokosak lesznek, a minimumok is nőni fognak -4 és -2 fokról 5-6 fokig.

Április 3-án és 4-én hirtelen lehűl az idő: ekkor az átlaghőmérséklet 4-5 fok, a minimum hőmérséklet -4 fok körül alakul. Ezt követően április 10-ig folytatódik az időjárás felmelegedésének folyamata, átlagosan 14-16 fokos maximumok és 1-3 fokos minimumok lesznek.

A csapadék valószínűsége március 31. és április 3. között lesz nagyobb.

Székelyudvarhelyen az Accuweather szerint szerdán lesz a legmelegebb, ekkor a maximális érték 20 Celsius-fok lesz, kedden, csütörtökön és pénteken is csak egy fokkal lesz kevesebb.

Hiába a meleg idő, csütörtöktől esőfelhők árnyékolják be a hangulatot, szombatig 80-86 százalékos bizonyossággal ígérnek esőt. Szombaton már nem is lesz olyan meleg, mint az előző napokban, 14 fok lesz a maximális hőmérséklet, vasárnap pedig csak 5, ekkor először a héten éjszaka fagypont alá hűl az idő.

A kiemelt kép illusztráció