Nem engedték szabadon Vlad Pascut

Elutasították a drogos állapotban tavaly nyáron Május 2-őn két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu fellebbezését, és fenntartották a mangaliai bíróság döntését, amely 30 nappal hosszabbította meg a fiatal fogságát.

A keddi tárgyaláson Vlad Pascu két ügyvédjével jelent meg. Az ügyvédek arra hivatkozva kérték a védencük ellen elrendelt kényszerintézkedés házi őrizetre enyhítését, hogy a fiatalember tanulni szeretne az egyetemi felvételire.

Vizsgálati fogságban marad Tudor Duma, becenevén Maru, Vlad Pascu dílerje is, döntött sorsáról kedden a bukaresti ítélőtábla.

Néhány nappal ezelőtt a bukaresti törvényszék egyik bírája Tudor Duma szabadon bocsátását és hatósági felügyelet alá helyezését rendelte el, ezt a döntést semmisítette meg kedden a fellebbviteli bíróság.

Korábban, február 23-án az Igazságügyi Felügyelet (IJ) bejelentette, hogy hivatalból ellenőrzést rendelt el Vlad Pascu büntetőperének első tárgyalásán történtekkel kapcsolatban a bíró viselkedése miatt. Erről bővebben itt írtunk.

Vlad Pascu augusztus 19-én Vama Veche és Május 2 tengerparti üdülővárosok között gázolt el egy fiatalokból álló csoportot: egy fiú és egy lány életét vesztette, hárman megsérültek. Még ezelőtt, a Mercedest vezető veszélyesen közlekedő sofőr miatt már éjfél után értesítették a rendőröket, akik meg is találták őt a kocsijában egy joint, azaz füves cigi és egy Bromazepan nevű gyógyszer „társaságában”. A fiú alkoholtesztje negatív volt, drogtesztet pedig nem végeztek a rendőrök, 4:40-kor elengedték, 5:25-kor pedig megtörtént a baleset.

A baleset után kiderült, a fiú szervezetében kokain, metamfetamin és amfetamin is volt, foglalja össze a részleteket az Europa Liberă. A digi24 információi szerint a sofőr vérében nem csupán 3, hanem 6 típusú tiltott szert találtak a toxikológiai vizsgálat során. Rendszeres drogfogyasztóként ismerték, a baleset előtt is drogos barátaitól indult útnak.