Nem egységes a tanévkezdés a BBTE-n

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Igazgatótanácsa és Szenátusa elhatározta, hogy a 2021–2022-es egyetemi tanév megszervezésének módját az egyes karok határozzák meg maguknak, szem előtt tartva az oktatás sajátosságait.

Egy világjárvány idején nem lehetséges bármi áron a klasszikus oktatási formát követni! A klasszikus formájú hozzáférés az oktatáshoz csakis az egészség és az élet feltétlen védelme jegyében elfogadható” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora, majd hozzáfűzte: a 2021. szeptember 15–17. közötti időszakban minden kar részletesen ismerteti honlapján a kiválasztott forgatókönyvet, a BBTE vezetőségének jóváhagyását követően.

A hallgatói képviselők javaslatára a bentlakásokban szállást csakis a beoltott diákok és/vagy azok kaphatnak, akik 15-180 napja átestek a betegségen.

A diákok nyári elszállásolásának tapasztalatai azt mutatták, hogy az időszakos tesztelés nem bizonyult eredményesnek, és a diákok nem éltek vele, mivel irreális és bürokratikus, közölték. Azokat a hallgatókat, akik jogosultak az elszállásolásra, de egészségügyi okokból nem kaphatnak oltást, különleges körülmények között lehet elhelyezni.