Nem Csíkban lesz a Hargita Rali

Felröppentek ugyan olyan hírek, hogy Csíkszeredában és nem Székelyudvarhelyen rendezik az idei Hargita Gyöngye Ralit április 29-én, és 30-án, de Ferencz Csaba főszervező megnyugtatott, városunkban marad a verseny központja. „Arról, hogy hol lesznek a pályák, s mi lesz, azzal harminc nappal a verseny előtt tud nyilatkozni” – mondta megkeresésünkre, de annyit azért elárult, hogy volt szakasz, amit kivettek, és újat is tettek a programba, ezzel a verseny új összetétele kevésbé fogja korlátozni az autós forgalmat.

„Eláruljuk, hogy a Hargita Rally 30. évfordulója alkalmával, az Országos Rally Bajnokságban megrendezett első hargitai futam 40. évfordulója alkalmával, illetve a Maxx Racing Sportklub 10. rendezésében zajló eseményen új helyszínt avatunk, és ha eddig úgy gondoltad, hogy a Lövéte a legszebb, legtechnikásabb és legimpozánsabb speciális aszfaltszakasz, akkor az idei kiadás megadja neked azt a wow-élményt, amelyre még a századik kiadásban is emlékezni fogsz” – ígérik Facebook-oldalukon a szervezők.

Udvarhelyszékiekért is szoríthatunk

Nem csak az útvonal változik a tavalyi versenyhez képest, hanem idén végre helyiekért is szoríthatunk: Jakab Attila míg tavaly tesztpilótaként autózta végig a szakaszokat, idén már élesben versenyez az R2-es kategóriában a Maxx Racing Sportklub csapatában. Jaxyn kívül – akivel tavaly készített interjúnkat ide kattintva találod – egy másik udvarhelyszéki versenyző is lesz, a külföldön élő bögözi Gál István. „Szerettük volna, hogy helyi résztvevők is legyenek, csináljanak egy kicsi hírverést a környéknek” – mondta Ferencz Csaba.

Jaxy az egész szezonban versenyez, eddig ugyan nem kezdődött el számára a versenynaptár, április hatodikán Máramaroson lesz az első futama, és azelőtt tervei szerint egy hegyifutamon is részt vesz Rozsnyón, Sipos Hunor navigátorával.

Kiemelt fotó: archívum/GÁL ELŐD