Nem bírta tovább, megadta magát egy pózna

Szerda reggel kidőlt egy pózna a Junior parkolójában, szerencsére nem került az útjába se autó, se ember – jelezte déltájt Facebook-oldalán az UTCA, akik állításuk szerint jelezték is a bajt a hivatalnak és a helyi rendőrségnek.

Fotók: UTCA (Facebook)

Az UTCA feltételezése szerint a bajt az okozhatta, hogy a Küküllőn átívelő magasnyomású vízvezeték szivárgásából – vagyis a télen hagyományos szökőkútból – súlyos jégcsapok képződtek a kábeleken, amiket már nem bírt el a pózna. Ezt a hipotézist tartotta valószínűnek a városháza szóvivője is, aki információit a műszaki osztály helyszínre kiszálló munkatársaitól kapta.

Zörgő Noémi tudomása szerint nem villanypóznáról van szó, a közvilágításon kívül telekommunikációs cégek kábeleit szolgálta ki az oszlop, egyik sem szakadt el, így kiesés elvileg nem keletkezett efféle szolgáltatásban. Az új pózna és a kitörött lámpatest cserére szorul, meg vannak rendelve, közölte.

Ami a szivárgást illeti, a Harvízt nem sikerült elérnünk, de a közzétett képek is igazolják, hogy rajta voltak az ügyön.