Nem bírt egymással a két rivális

Fotó: GÁL ELŐD

Rangadót játszott a Futsal Klub Székelyudvarhely, hiszen a bajnoki tabella második helyére pályázó másik együttest, a Dévai Autobergamót fogadták március 14-én, kedden a városi sportcsarnokban.

A dévaiak kezdőjében az udvarhelyi sportkedvelőknek korábban is sok bosszúságot okozó Matei testvérek is jelen voltak, és tovább rontották a renoméjukat a keddi bajnokin is, hiszen Cristian Matei már a második percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. És nem csak gólokkal dühítették a csarnok közönségét, amikor a bíró nem figyelt, egyikük rendesen megtépázta és földre vitte a hazaiak télen igazolt brazil légiósát, Alan Sassét.

Hatalmas iramú mérkőzés kezdtek

az együttesek, Matei második percben lőtt gólja után pillanatokkal, Bálint Andor értékesítette a Moura kezezése miatt megítélt büntetőt. Erősebb fokozatra kapcsolt Déva, de a szintén télen igazolt Gălățeanu jól állta a sarat az udvarhelyiek kapujában.

Egészen addig, míg Cristian egy rögzített szituációból eresztett a kapujára egy lövést távolról, amelyre nem ért oda az udvarhelyiek hálóőre. A kilencedik percben vezető találatot szerzett Cristian Matei testvérének egy perc sem kellett a következőhöz, Florin Matei egy sarokrúgás után talált be.

A kétgólos előny tudatában gólt a dévaiak is visszavettek az udvarhelyi kapura gyakorolt nyomásból, így az FK kezdte átvenni az irányítást. Nem volt egyszerű dolguk, mert a saját kapujuk elé betömörülő vendégek rendre elakasztották a támadásaikat, Miklós lövése egy dévai védőn, Bálint Andoré a kapuson változtatott irányt, és Kedei is mellé durrantott, amikor már túl volt a nehezén és a vendégek kapusával maradt szemben. A sok hazai próbálkozás góllá érett, 5 perccel az első játékrész vége előtt Bálint Andornak sikerült szépítenie.

Felpaprikázta ez a dévaiakat is, akik a játék helyett a bíróval való perekeskedésre fókuszáltak, és jött is az egyenlítés egy szabadrúgás után. Balázsi gurított a dévai kaputól legtávolabb helyezkedő Iszlaihoz, aki egy távoli lapos lövést eresztett a vendégek kapujába, így

3-3-as döntetlennél következhetett a szünet.

A második félidőre is maradt így izgalom bőven, és energia is, nem adtak alább a tempóból a csapatok, amelyek közül ismét Déva került előnybe, de nem sokáig örülhetett a Hunyad megyei együttes, Balázsinak sikerült egyenlítenie, és a hátralévő időben – hiába záporoztak a helyzetek mindkét oldalon – maradt a 4-4 arányú döntetlen.

Ugyan három fordulóval a vége előtt a Dévai Autobergamo áll a bajnoki tabella, a rájátszásban egyenes elődöntőt jelentő második helyén, egy mérkőzéssel többet játszottak, mint az udvarhelyiek, akik így jó eséllyel pályáznak a direkt továbbjutásra.

A bajnokság alapszakaszából az FK-nak még három mérkőzése van hátra, ezek közül a legfontosabbat március 25-én a Temesvári CFR ellen játszák idegenben. A Temes megyei csapat az egyetlen amelyik még meglepheti az FK-t, és az Autobergamót és elcsípheti a bajnokság második helyét. A kettejük mérkőzését követően, március 29-én az FK utolsó hazai alapszakaszbeli mérkőzésére készül, a Deva West látogat Udvarhelyre. Nagy valószínűséggel ők – ahogy az előző Udvarhelyen játszott meccsükön is – mindent megtesznek majd, hogy elrontsák az udvarhelyi sportszeretők kedvét.