Nem bírt a ligautolsóval az SZFC

Fotók: GÁL ELŐD

Az országos labdarúgó bajnokság harmadosztályának 11. fordulójában a ligautolsó Olimpic Zărnești együttesét fogadta az utóbbi fordulókban remek fomában játszó Székelyudvarhelyi FC – amely előbb az OSK II-t verte 7-1-re, majd az éllovas Blejoi csapatát is legyőzték hazai pályán – a sétatéri stadionban november 4-én, pénteken.

Az Albert, Kovács, Berkeczi, Mitra, Tordai, Savin, Szakács, Matei, Simó, Becze, Gavîrlița kezdősorral felálló udvarhelyiek utóbbi mérkőzéseken mutatott formájukat átmentve erre a mérkőzésre is folyamatos nyomás alatt tartották a vendégek kapuját már az első perctől kezdve. Marucza sárgalapos eltiltása, Kovács Tamás sérülése miatt csak a tribünről követhette az eseményeket.

Szimpatikus csapatnak tűnt ez a zernyesti, hősiesen védték kapujukat a mintegy tízfős szurkolótáboruk „segítségével”, akik kevesen, de annál hangosabban mindenféle rigmusokkal biztatták sajátjaikat. És közben kommentálták a bíró minden egyes döntését, ahogy ezt megszokhattuk az udvarhelyi szurkolóktól is.

Egymást követték a hazai szögletek és támadások is, de az ellenfél védői az utolsó percben belepiszkáltak a passzokba, vagy a centerezések után kifejelték a labdát. Mivel a vendégek behúzódtak, inkább távoli lövésekkel próbálkozott Gabriel Rădulescu vezetőedző együttese, előbb Simó 25 méterről elvégzett szabadrúgása szállt fölé, majd Berkeczi két távoli bombája is kimaradt: előbbi fölé ment, a következőt Olaru védte ki bravúrral.

A félidő legnagyobb lehetősége Gavîrlița nevéhez fűződött. A támadó a balszélen ugrott ki a védők gyűrűjéből, kapta is a labdát, majd a kirohanó kapuson átemelte azt, a játékszer a bal kapufán csattant.

Az első 45 perc során nem sikerült veszélyes helyzeteket kialakítania a vendégeknek, egyet leszámítva, amiből be is találtak, de a partjelző már ezt megelőzően beintette a lest.

A második félidőben

ugyanolyan maradt a játék képe, a vendégek védekeztek, az SZFC meg sorra alakította ki a helyzeteket, az egyetlen különbség az volt, hogy Becze helyett Botorok rohamozta most már Olaru kapuját. A vendégek hálóőre 5 percig bírta kapott gól nélkül. Az 50. percben Simó indult meg a balszélen és centerezett középre, de az ívelése egyenesen Olaru kapujába szállt (1-0).

A Szakács – Dobrean hazai csere után aztán a 65. percben a semmiből érkezett a vendégek egyenlítő találata. Szinte először jutottak el az udvarhelyi kapu elé, amikor egy szöglet után elszállt szinte minden kapu előtt helyezkedő játékos mellett a játékszer – legyen az vendég, vagy hazai – és a hosszú kapufa mellett álló Ciprian elé pattant, aki mellel ért a labdába, az meg a hálóban kötött ki (1-1).

Erre újra megjött a vendégszurkolók hangja, és úgy tűnt, a játékkedvük is, hiszen kevés helyzetük ellenére ők kerültek közelebb a vezetés megszerzéséhez is. Sergiu Mihai vállalt el egy lövést távolról, Albert kellett, hogy bemutasson egy bravúros védést az udvarhelyi kapuban. Egy hasonlóval percekkel később megpróbálkoztak az udvarhelyiek is, de Olaru is nagyot védett a túloldalon.

A meccs hajrájára – amikor már Curpăn és Guță is szerepett kapott az udvarhelyi edzőtől – már kicsit kezdtek elszabadulni az indulatok, egy kisebb kakaskodás is történt, ami miatt Mitra kapott sárgát, majd egy, a hosszabbításban történt belépő miatt megkapta a másodikat is, így a lefújás előtt „mehetett zuhanyozni”. További találat már nem született, maradt az 1-1-es végeredmény. 

A döntetlent követően az SZFC továbbra is a tabella negyedik helyén áll, nem tudta beérni a Brassói SR-t, és ellépni sem annyira Barcarozsnyótól, és Păulești csapatától, hogy bebiztosítsa helyét, így amelyik csapat a holnapi játéknapon nyer, az megelőzi az udvarhelyieket.

A bajnokság jelenlegi állása:

A következő fordulókban az SZFC-re sorsdöntő találkozók várnak, hiszen a táblázaton mögöttük álló Barcarozsnyó vendégei lesznek november 12-én, majd egy héttel később az éppen előttük elhelyezkedő Brassói SR-t fogadják.