Nem állt meg húsvétkor sem a sportélet

Bemutatták a Vasas két új, ukrán igazolását: Molodiukot, és Yaskovát, fotó: a Vasas Femina Facebook-oldala

Pályára lépett a Székelyudvarhelyi FC és a Vasas Femina is, amelyben szerepet kapott a csapat egyik új ukrán igazolása is, sőt gólokkal debütált. Ugyan

a Városi Sportklub kézilabdacsapata

még nem lépett pályára a felnőtt férfi másodosztályos bajnokság rájátszásának tizenkettedik fordulójában, a mezőny többi tagja igen. Mivel az udvarhelyiek mögött álló Nagyvárad és Segesvár is elvesztette fordulóbeli mérkőzését – előbbi Galactól, utóbbi Resicától kapott ki –, eldőlt, hogy Sipos Lóránt együttese már nem zárhat rosszabb helyen, mint a második az idény végén, és a versenykiírás alapján az első két gárda egyenesen feljut a Bölények Ligájába.

A pályán már tavaly is kivívta a legfelsőbb osztályban való indulási jogot a csapat, azonban akkor anyagi okok miatt a vezetőség úgy döntött, ismét a másodosztályban fognak szerepelni. Azóta a férfi kézilabda szakosztályt átvette a Városi Sportklub, ezért annak ügyvezető igazgatójánál, Mester Zoltánnál érdeklődtünk az idei lehetőségekről. Az igazgató ugyan későbbre, csupán a szezon lejárta után ígért erről tájékoztatást, elmondta, jelenleg egy szponzoráción dolgoznak, ami, ha sikerül, akkor mindenképpen számolhatunk azzal, hogy a következő idényben a Bölények Ligájában játszik a csapat, ha nem, még mindig ott van a lehetőség, hogy a város áll erősebben a csapat mögé. Egyelőre ennél konkrétabbat nem tudott mondani.

A VSK Székelyudvarhely április 19-én, kedden 17 órától játssza le eheti összecsapását, a városi sportcsarnokban a CS Medgidiát látja vendégül. A szintén feljutásért harcoló

Székelyudvarhelyi FC

Barcarozsnyóra utazott a harmadosztályos labdarúgó bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. A Popa – Baha, Kilyén, Merdariu, Criștiu, Savin, Guță, Simó, Petra, Antal, és Pop kezdősorral felálló udvarhelyiek kezdték jobban a mérkőzést, több lehetőséget is kidolgoztak, az első gól mégis büntetőből született. Huszonöt perc után Antal tört be a tizenhatoson belülre, és buktatták, büntetőt ítélt a játékezető, amit Simó Csongor magabiztosan értékesített. Simó még az első félidőben megduplázhatta volna az előnyt, azonban mentett a bracorzsnyói kapus, így 0-1 állt a félidőben az eredményjelzőn.

Fotó: a Székelyudvarhelyi FC Facebook-oldala

A második játékrész elején is növelhette volna előnyét az SZFC, és a hazaiaknak is voltak percei, amikor beszorították ellenfelüket kapujuk elé, azonban a gólra a 75. percig kellett várni. Simó kapott egy indítást, eltekerte a labdát a hosszú sarok felé, a kapus fölött, a kapufáról kipattant, de érkezett Pop Alex, és négy méterről vágta be a csapat második gólját (0–2). Ugyan még szépített Barcarozsnyó a meccs hajrájában, egyenlíteni már nem tudtak, így 1-2 arányban nyert Udvarhely megőrizve hétpontos előnyét a rájátszás táblázatán a második helyen álló Pucioasa csapatával szemben.

Az udvarhelyiek következő mérkőzését április 22-én 17 órától rendezik, a Sepsi OSK második számú csapatához utaznak. A férfiak mellett, női labdarúgóink is érdekeltek voltak,

a Vasas Feminának

a Román Kupa harmadik fordulójában kellett helyt állnia a másodosztályos Academia Magura ellen április 16-án. A Sándor – Zănoagă (Pásztor), Szász-Bence, Molnár, László, Orbán, Benő, Molodiuk, Horvát (Hodor), Mitri és Tóth összeállítású együttesnek nem is jelentett különösebb gondot a továbbjutás. Horvát Anita góljával már a negyedik percben megszerezték a vezetést, majd ő is duplázta meg az előnyt a 11. percben. Az első félidő hosszabbításában a csapat frissen igazolt ukrán légiósa, Molodiuk is betalált, sőt ő is rögtön két góllal hálálta meg a bizalmat. Benő és Mitri sem maradt gól nélkül a mérkőzés végéig, amelyet így 6-0 arányban nyert meg a Vasas Femina.

A csapat éppen mérkőzése napján mutatta be két új igazolását, a Shakhtar Donyeck-ből érkezett 18 esztendős középpályást, Yelizaveta Molodiukot, illetve a szintén 18 éves Anna Yaskovát, aki az első ligás Podilla Vinnitsa csapatától érkezett, és a Vasas bejegyzése alapján a jobb oldalon bármelyik poszton bevethető. „Rövid időre rendkívüli átigazolási időszak nyílt a FIFA döntésének értelmében, ami kizárólag az Ukrajnában tevékenykedő játékosoknak adott lehetőséget, hogy külföldön folytathassák. Ezzel a lehetőséggel éltünk és két ukrán származású játékost igazoltunk a szezon végéig” – írják.

Molodiuk már a másodosztályos csapatban bemutatkozhatott a múlt héten, amikor Râmnicu Sărat elleni mérkőzésen 7-0 arányban nyert a Vasas kettes számú, Dénes – Sándor, Molnár, László, Orbán, Hodor, Pásztor, Horváth, Sólyom, Benczédi (Szilveszter), és Molodiuk összeállítású csapata. A hét gólból itt Molodiuk 3 góllal is kivette a részét, rajta kívül Horvát, Sólyom, Orbán és Pásztor találtak be.

A Vasas nem pihen sokat a héten, első számú csapatuk szerdán, április 20-án a bukaresti Fair Playjel játszik bajnokit idegenben, a második számú csapat pénteken, április 22-én Nicu Gane együttesét fogadja 10 órától a sétatéri stadionban.