Nem akárhogyan zárták a szezont a bringások

Kibérelték a dobogói fokait a VSK versenyzői Ivóban.
Fotók: SZABÓ APOR

Három távon indulhattak a tizenkettedik Ivóvölgye Kerékpárversenyen részt vevő bringások a hétvégén. A családi és a rövidtáv 8 kilométer, a középtáv 21 kilométer, míg a hosszútáv 42 kilométer volt. A verseny Zeteváraljáról indult és Ivóban ért véget.

A helyi résztvevőkön kívül Gyergyószentmiklósról, Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Szatmárnémetiből, Magyarországról érkeztek versenyzők. A székelyudvarhelyi Városi Sportklub színeiben kilencen álltak rajthoz. Többen közülük ezzel a versennyel zárták a szezont.

Ilyés Ferenc, a VSK bringása ezúttal nem versenyzőként, hanem szervezőként volt jelen Ivóban. Tőlük tudjuk: a verseny nehézsége abban rejlik, hogy folyamatosan emelkedik az út, a Hargita felé vezető aszfaltút kezdetétől, egészen fel az 1600 méteren fekvő menedékházig.

A székelyudvarhelyi klub java a 42 kilométeres távra nevezett, közülük Székely Lídia nyerte a női open kategóriát, Elekes László az 50 feletti férfiak versenyét, és László Csongor a 30 és 39 év közötti versenyét. Gothárd József második, Elekes István és Szaniszló Roland harmadikok lettek korkategóriájukban. A félmaratoni távot Nagy Elemér és Szabó Apor teljesítette, előbbi első helyen, utóbbi a harmadikon érkezett célba.

Apor vasárnap már a Nagyszebenhez tartozó Szenterzsébeten versenyzett, ahová a VSK részéről Gáspár Lóránd kísérte el. Itt egy 25 kilométer hosszúságú, gyors pálya állt rendelkezésükre, ahol összesen 268 résztvevő rajtolt el. Apor technikai gondokkal és sérülésekkel küszködött egy bukás után, de így is sikerült célba érnie, ahogy csapattársának is.