Nem adja magát könnyen a tél

Többnyire hó formájában lehulló csapadékra lehet számítani vasárnap délutántól az ország központi, déli és keleti területein az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) jelzései szerint.

A meteorológusok szerint a kedd este 8 óráig lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 10-15 litert négyzetméterenként, helyenként friss hóréteg képződik. A hőmérsékleti értékek tovább csökkennek, a jövő hét második felében országszerte nagyon hideg lesz.

Székelyudvarhelyen a weather. com előrejelzései szerint hétfőtől, március 7-től egészen vasárnap, március 13-áig legtöbb 3 Celsius-fokra lehet számítani. Míg a hét elején 2 Celsius-fok lesz a nappali csúcs, szerdától már 1 és -1 Celsius-fokig is csökken a hőmérséklet. Hózáporokat egészen keddig jósolnak a meteorológusok, a hét további napjain helyenként felhős időjárás várható. Éjszakára jelentősen lehűl a hőmérséklet, hétfőn -5 Celsius fokra lehet számítani, ami keddtől tovább csökken, amikor -9 Celsius-fok, míg csütörtökön és pénteken -11, -12 Celsius-fok várható.

Agerpres
Kiemelt kép: Szabó Apor