Nem a Szarkakő utcában járt a medve

Volt, akit kétszer-háromszor is felriasztott a RO-Alert extrém jelzése szerdára virradó éjszaka Székelyudvarhelyen, hogy medve jár a Szarkakő utcában. A helyzet azonban nem épp ennyire riasztó, bár azoknak, akiknek az udvarán járt, biztosan nem megnyugtató.

Mint kiderült, nem egész éjszaka kószált a központi zónában, hanem csak egyszer volt a városban, és annak is a szélén.

Gheorghe Suciu, a megyei csendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy 3 óra 1 perckor riasztották őket a Tábor negyedbe, a helyszínre sietett egy csendőrségi és rendőrségi munkatársakból álló egység, akik már egy szomszéd utcában találták meg a medvét. Jobban mondva, inkább csak mackót, akit rövidesen elkergettek.

Három vészjelzés két éjszaka

– Igen, nálunk járt az éjszaka a medve. Nem történt semmi kár, a Szentjános utca végében, annak a folytatásában lakunk, az utca végétől mintegy száz méterre, az istállóktól jobbra, a Szarkakő alatt. Az udvarunkon játszadozott a medve, megforgatta a kutyaketrecet, mint egy játszókockát. Kezdtünk kiabálni, és elment, majd a rendőrség, csendőrség kijött, és még messzebbre kergette – válaszolta kérdéseinkre András Ferenc, a medve „vendéglátója”.

A csendőrség és a sürgősségi helyzetek felügyelősége figyelmeztet, hogy minden esetben, ha medvével találkozunk, hívjuk a 112-t, ne fotózzuk és ne etessük a vadállatokat. A RO-Alert kiküldése az ISU, azaz a sürgősségi helyzetek felügyelőségének a felelőssége.

A kiemelt kép csak illusztráció