Nekifutottak a padoknak

Túllőttek a 7 ezer lejes célon, hiába fújt a szél.

Vasárnap 11 óra van: süt a nap és  az időjárás-alkalmazások által hirdetett 16 Celsius-fok helyett inkább 3-4-et mondanék a hőmérsékletre. A Refi diákjai a zetelaki víztározónál gyülekeznek.

A tizedik alkalommal megrendezett Fuss neki!-n vesznek ugyanis részt, ahol idén kivételesen kerékpárral is lehet teljesíteni a kitűzött távot. Mivel minden csapat maga választhat a járvány miatt helyszínt, fotósként egyszerre csak egy csapat futásánál lehetek idén jelen, és a refi lobbija volt a legjobb.

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium alapítványa, a Tehetség és Szorgalom Alapítvány a Miénk itt a tér! nevű projektjével nevezett be az idei jótékonysági szaladásra, kerékpározásra.

Céljuk a rendhagyó tanórák és szünetek alatti közös beszélgetések meghittebbé tétele, és ehhez minél több padot szeretnének vásárolni az iskola belső udvarára.

És úgy tűnik, sikerrel járnak: a végére sikerül a tervezett 7.000 lejes célösszeg több mint kétszeresét összegyűjteni a futóknak adományozó támogatóknak köszönhetően.

A tizenhárom nagykövetből álló csapatot, azaz a futókat és kerékpárosokat nyolc középiskolás, két negyedik osztályos diák, egy tanító, egy tanár és egy szülő alkotta.

A gát hossza oda-vissza könnyen mérhető, 1 kilométeres táv, és nem utolsó sorban a nagykövetnek álló tanárt, Kacsó Pétert földrajz szakosként a gyönyörű természeti környezet is inspirálta a helyszín kiválasztásában.

A frissítőállomásnak elengedő hely volt a parkolóban, így az nem zavarta a forgalmat.

De nem csak futás közben frissítettek a nagykövetek: a táv teljesítése után az egyik szülő által felkínált süteménnyel ünnepelt a csapat, majd ebéddel folytatták Ivóban, amelyet Szalai Attila Örs szülőnagykövet és családja készített.

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok