Nekifutnak a 10-nek

Vasárnap délelőtt startol a 10. Fuss NEKI! jubileumi különkiadása. Az idei év újdonsága, hogy nem csak futóként, hanem biciklire pattanva is csatlakozhattak nagykövetként a támogatni szándékozók – tájékoztatott Nagy-Molnár Tamara, a Fuss NEKI főszervezője.

Az adománygyűjtő szervezetek augusztus 29-ig, a nagykövetek pedig szeptember 12-ig jelentkezhettek. Az adományok felajánlása október 10-ig, a futás/tekerés napjáig tart, de az adományok kifizetésére egészen október 17-ig van lehetőség.

Az esemény Facebook live-ban a Civil Más Rádió oldalán lesz követhető 11 órától 13 óráig, a futás teljes ideje alatt. A koronavírus-járvány miatt a tavalyihoz hasonlóan a civil szervezetek döntik el, hogy nagyköveteik milyen útvonalon teljesítik a vállalt kilométereket. Ennek köszönhetően csatlakoztak olyan nagykövetek is, akik külföldön valósítják meg a kitűzött céljaikat.

Futás támogatni!

Ha támogatni szeretnéd a kedvenc civil szervezeted vagy egy barátod, hogy kedvenc civil szervezetét támogatni tudja, ezen az oldalon keresgélj.

Idén 558 futó nagykövet jelentkezett, ami szinte kétszer annyi, mint a tavalyi 282. A szervezetek száma is gyarapodott, tavaly 24, idén 33 szervezet gyűjt, hogy megvalósítsa projektjét. Eddig több mint 300 ezer lej gyűlt összesen, és ez az összeg még gyarapodni fog.

A nagyköveteket nem csak az adományozók támogatják, a szervezők és a projektvezetők is igyekeztek felkészíteni a futókat/biciklizőket az eseményre szellemileg és fizikailag egyaránt. A nagykövetek edzés tippeket és egészséges recepteket kaptak, valamint a csapatok külön-külön is összegyűltek felkészülni. A felkészülés teljes ideje alatt voltak nyereményjátékok a legtöbbet gyűjtő csapatok számára.

A résztvevők a kiértékelés után is díjazva lesznek különböző kategóriák szerint a futást követő héten. Például díjazva lesz a legidősebb és a legtöbb kilométert vállalt nagykövet.

A cikk a Lyukasóra – Lógj velünk! program részeként jelent meg Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala anyagi hozzájárulásával. A középiskolásoknak szánt médiaismereti tréninget az uh.ro támogatására létrejött Mentés Másként Egyesület és az uh.ro hírportál szervezi.