Neked mesélnek a hangszerek

Az Üvez zenekar és Kásler Magdi, fotó: a Székelyföldi Filharmónia Facebook-oldala

Egy énekes, három zenész, gyakorló muzsikusok vallanak mesterségükről, hangszereikről, életre szóló elköteleződésükről a népzene, a hagyományos erdélyi kultúra mellett – olvasható a Hangszermesék című interaktív nevelő hangverseny ajánlójában.

Az Üver zenekar – Bartis Zoltán (hegedű), György Attila (brácsa), Kostyák Márton-Ákos (nagybőgő) – és Kásler Magdi népdalénekes hangversenyét kedden, február 8-án 17 és 18 óra 30 perctől lehet meghallgatni a művelődési ház koncerttermében, és ugyan főként gyerekeknek szól, mindenkinek ajánlják, aki szeretne bepillantani a vonós népi hangszerek, az éneklés varázslatos világába sok zenével, egy együttes belső viszonyrendszerén keresztül. Az előadás színrevitelében közreműködött a népzenekedvelők által ismert és nagyra becsült Kelemen László és Török Viola – írják még a szervező Székelyföldi Filharmónia közleményében.

A hangversenyre a belépés ingyenes, de szükséges üzenetben regisztrálni a 0745.031.452-es telefonszámon. A hatályos rendelkezések értelmében a 12 év fölötti személyek kizárólag kóddal ellátott oltási igazolással, a fertőzésen való átesésről szóló igazolással, vagy negatív teszteredménnyel léphetnek be.