Néhány falunak ez szúrja nagyon a szemét

Fotó: illusztráció

Szemétgyűjtési akciót szervez május 8-án, szombaton a Bögöz községi polgármester hivatal a községben tevékenykedő szervezetekkel, faluközöségekkel közösen. Jelen esetben mind a nyolc település közösségével, ugyanis az akcióhoz Bögöz mellett Agyagfalva, Décsfalva, Székelymagyaros, Székelydobó, Vágás, Mátisfalva és Béta is csatlakozott.

  • Agyagfalván a kultúrotthonnál lesz a találkozó, Istók Róbert a szervező.
  • Décsfalván a Pethő utca sarkánál, Bartos Alpár a szervező.
  • Székelymagyarosban, a Pusztán, a kút mellett, Bardóczi Beáta a szervező.
  • Bögözben a kultúrotthonnál, Csomor Levente és Kerekes Attila Örs a szervezők.
  • Székelydobóban a kultúrotthonnál, Antal Gergely a szervező.
  • Vágásban a parknál, Miklós Norbert a szervező.
  • Mátisfalván a kultúrotthonnál, Dobai Béla a szervező.
  • Bétában a templom előtt, Gál Barna a szervező.

Az esemény reggel kilenc órakor kezdődik, a helyi felelősök tájékoztatják az érdeklődőket, osztják ki a zsákokat. A szervezett, csapatokban összegyűjtött szemetet a Bögözi Önkéntes Tűzoltók szállítják el – írják a szervezők Facebook-bejegyzésükben. Ugyanitt kérik a lakókat arra, hogy saját környezetükben nézzenek szét, szedjék össze a szemetet a kert végéből, patakok mentéről, sáncokból, majd összekötött zsákban rakják ki a kapu elé, a hivatal gondoskodik az elszállításáról.

„Az elektronikai hulladékokat ne most tegyék ki a kapuk elé, egy másik alkalommal szervezünk egy olyan gyűjtést, amikor csak az ilyen jellegű hulladékot fogjuk elszállíttatni” – írják még bejegyezésükben.

Ugyanaznap Felsőboldogfalván 9-kor a tanács előtt várják a falusfeleket, hogy az utak mentén és a patak partján tartsanak szemétszedési akciót. Mindenkinek adnak majd szemeteszsákot és kesztyűt, ugyanakkor arra kérik a segítőket, vigyenek magukkal szerszámokat: villát, gereblyét, láncfűrészt, és damilos kaszát. Megjegyzik, a kalákával egyidőben a kultúrotthonban szendvicseket készítenek és pánkót sütnek, ide is várják a segítőkezeket.