Negyven iskolás került egyszerre kórházba Arad megyében

Bűnügyi eljárást indított a rendőrség az aradi Adam Müller-Guttenbrunn iskolában történt kártevőirtással kapcsolatban, miután a pénteki fertőtlenítést követően hétfőn negyven gyerek kórházba került – közölte keddi közleményében az Arad megyei rendőrség.

Az aradi rendőrséget este fél hét körül értesítették arról, hogy az Arad megyei klinikai kórház sürgősségi osztályán az említett középiskola több tanulója jelentkezett, akik émelygésre és hányingerre panaszkodtak, arcuk és szemük viszketett, ödémák (folyadékfelhalmozódás a szövetekben) jelentek meg rajtuk.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint összesen negyven tanuló került kórházba, tizennégyet közülük beutaltak. A tünetek azt követően jelentkeztek, hogy pénteken kártevőirtást tartottak az osztályokban.

A rendőrség megállapította, hogy a kártevőirtást egy dévai cég végezte, amelyet gondatlanságból elkövetett testi sértéssel, magánokirat hamisítással, hamis okirat tudatos felhasználásával, és mérgező anyagokkal való visszaéléssel gyanúsítanak.

Gheorghe Stoian Arad megyei prefektus kedden elrendelte az oktatás felfüggesztését az érintett iskolában – írja az Agerpres.

Hasonló eset alig két hónapja, 2019 novemberében történt Temesváron. Miután rovarirtást végeztek egy tömbházlakásban, a lakókat evakuálni kellett, tizennégy a sürgősségi osztályra került, két gyerek és egy felnőtt nő életét vesztette. Az esetről itt olvashatsz többet.