Négyezer alatt a napi esetszám, de sok a halott az országban

Székelyudvarhelyen majdnem egy tizeddel tovább nőtt a fertőzöttségi mutató, április 13-án már 2,59 ezrelék volt. A városi kórházban kezelt betegek száma változatlanul 110 körüli, az intenzív osztály is tele van. Megyei szinten viszont a kórházi betegek száma megint súrolja a kétszázat.

A megyében kedden kiegyenlítődött az új fertőzöttek és új gyógyultak száma, mindkét érték harminc körüli, közben az országban minden hatodik teszt pozitív lett, a napi érték viszont nem érte el a négyezret, ami az utóbbi hetekben csak a hétfői napokra volt jellemző, amikor átlagosan jóval kevesebb teszteredményt közölnek. A hétfőről keddre elhunytak száma viszonylag magas, szinte kétszázan vesztették életüket a fertőzés miatt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza április 12-én, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen