Negyedikként zárta az országos bajnokságot László Csongor

Fotók: CRISTINA ION/Bikexpert Alpin Challenge

A Ialomița folyó partján, Pucioasa településen rendezték meg október 17-én a BikeXpert Alpin Challenge elnevezésű terepkerékpár versenyt, amely egyben a román bajnokság utolsó fordulója is volt. Két versenytáv állt a versenyzők rendelkezésére, egy 44 kilométeres 1300 méter szintkülönbséggel rendelkező rövid táv és egy 70 kilométeres hosszú táv 2000 méter szintkülönbséggel. Utóbbit a nagy mennyiségű esőzés miatt le kellett rövidíteni 5 kilométerrel.

A VSK kerékpárosa, László Csongor szerint a pályán lévő talaj állapotát tekintve nemcsak a táv lerövidítése, hanem a teljes verseny lefújása is indokolt lett volna. A pálya több mint felét agyagos föld borította, amely a verseny előtti napok esőzéseivel együtt azt eredményezte, hogy a versenyzők néha nemcsak felfele, de még lefele is a hátukon vitték a kerékpárt, a kerekekre ragadó sár miatt még tolni sem lehetett, lefele pedig jóformán irányíthatatlan volt a kerékpár – fogalmazott az udvarhelyi versenyző.

Elmondása szerint nagyon jó erőben érkezett a versenyre, de hamar rá kellett jönnie, ha jó eredményt akar elérni ezen a csúszós talajon, túl sok kockázattal jár saját egészségére és a kerékpárjára nézve is, ezért megfontoltan, a verseny épségben való befejezése lett a fő szempont, végül a 65 kilométeres távot 5 óra 37 perc alatt teljesítette.

Csongor a román bajnokságban megszerzett harmadik helyét próbálta megvédeni ezen az utolsó futamon, de ez nem sikerült, negyedikként zárta a szezont korkategóriájában, a 30 és 39 év közöttiek versenyében.