Negyeddöntős az FK a kupában

A legjobb nyoc közé jutott az FK
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Vasárnap délután a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében volt érdekelt a Székelyudvarhelyi Futsal Klub. Idegenben, a Bukovina Vicov otthonában lépett pályára Jakab Zoltán együttese.

Kapufával veszélyeztetett a házigazda Bukovina Vicov az első másodpercekben. Az FK góllal válaszolt már a második percben. Hadnagy szerezte meg közelről a vezetést.
Öt percig tartott az előny, az addig veszélytelen házigazdák egy ellentámadás után vették be Grigoraş kapuját.

A folytatásban egyértelmű udvarhelyi fölény mutatkozott, a vendégek többször is próbára tették a Bukovina kapusát. A kilencedik percig bírta kapott gól nélkül, Kedei lövésénèl már tehetetlen volt. Egy percnyi játék után Mánya növelte kettőre az előnyt, majd a tizenegyedikben percben ismét Hadnagy talált be. Nem sokáig várt a mesterhármasra Hadnagy, az FK ötödik találatát is ő szerezte.
A 15-ik percben Grigoraş hibáját használták ki a hazaiak, félpályás góllal szépítettek (5-2).
A négygólos különbséget Gálfi még ebben a percben visszaállította, és az FK ezt félidőig meg is tartotta.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, ők is szerezték az első találatot. Mánya szabadrúgásból válaszolt rá egy találattal. Jakab is feliratkozott a góllövők közé a 30-ik percben, egy percre rá Szécsi is (3-9).
A tizediket Kedei szerezte, majd két perccel a találkozó vége előtt ismét Hadnagy volt eredményes. Tifán vitte be az FK utolsó találatát.

Egy percet sem volt kérdés a továbbjutás sorsa. Az FK megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé, ahol a Fortius Buzău–Dunărea Călărași párharc győztese lesz az ellenfél a négyes döntőbe jutásért kiírt találkozón.

Fél lábbal már az udvarhelyiek ifjúsági együttese is ott van az U19-es Román Kupa negyeddöntőjében. A pénteki nyolcaddöntő odavágóján a Kolozsvári Clujana együttesét 10–3-ra győzték le. A visszavágót jövő pénteken rendezik.

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:

Bukovina Vicov-Székelyudvarhelyi Futsal Klub 6–12 (3–6)
Az FK gólszerzői: Hadnagy (2., 11., 12., 18., 38.), Kedei (9., 36.), Mánya (10., 29.), Gálfi (19.), Jakab (30.), Tifán (40.)