Négy perccel a sípszó után új meccs kezdődött

Két gólos hátrányban kezdte meg az idei futsal bajnokság bronzmérkőzésének visszavágóját az FK Székelyudvarhely saját közönsége előtt, a városi sportcsarnokban. Az ellenfél a Boda Krisztiánt és Tifán Norbert Tamást soraiban tudó Temesvári CFR volt, és a hazai publikum nagy örömére az FK nem sokat húzta az időt. Aki két percet késett, ahogy mi is, le is maradt az első gólról, de nem sokkal utána jött a következő, Kedei kapott egy labdát középen, amit gólra is váltott, így 5 perccel a kezdés után már egálban voltak a csapatok, „új meccs kezdődött”.

Jakab Zoltán együttese nem sokkal később már előnybe kerülhetett volna, Bálint Andor vihette szembe a labdát a kapussal, akit át is emelt, de ejtése elkerülte a kaput. Ezt próbálta megbosszulni Temesvár, de Grigorașt, a hazaiak kapusát ma nem lesz könnyű átverni, jelezte egy védéssel.

Nem volt ideje felszusszanni sem a temesváriaknak, támadásuk után rögtön vissza kellett állniuk védekezni, és egy hajszálon múlott, hogy nem kaptak következőt, Miklós Tamás passzát Balázsi lőtte a kapufára, majd a Szécsi – az odavágón kapott piros lapot kapott – hiányában a csapatkapitányi karszalagot viselő Kedei bombázott messziről mellé. A temesváriak a nyomásra ellenszerként mezőnyjátékosra cserélték kapusukat, ezt használta ki Miklós Tamás, aki a félpályáról gurított a vendégek kapujába, így már 3-0 volt az állás, összesítésben is átvette a vezetést az FK.

A hatalmas iramú meccset rengeteg szabálytalanság szaggatta meg, főként a temesváriak részéről, nem egyszer álltak sorfalat a bíró előtt magyarázva bizonyítványukat. Ugyanakkor ők is nyomtak jobban a félidő második felében, az FK inkább kontrákra építkezett. A félidő végén nagy nyomást kellett kibekkelniük, a temesvári támadó nagyszerűen cselezte be magát középre, és amikor már sikerült az udvarhelyi kapust is elfektetnie és szembe találta magát az üres kapuval, a semmiből érkezett Tankó, és becsúszva mentett a gólvonalról. A vendégek a szünetet jelző duda előtt még a felsőlécet is eltalálták, de maradt a 3-0 arányú hazai vezetés.

A második félidő a temesváriaknak kezdődött kedvezőbben, egy szerencsés góllal szépítettek, ember legyen a talpán, aki látta mi történik az udvarhelyi kapu előtti keveredésben, amikor Robert Lupu, a vendégek edzőjátékosa gurított a hálóba. Ekkor már kezdtek elszabadulni az indulatok, nagyon sokat állt a a játék, a bírók inkább az udvarhelyieket büntették, akiket továbbra sem kellett félteni.

A rájátszásban már több szerepet kapó Csomor Máté kapott egy nagyszerű indítást, és a kapussal szemben nem is hibázott, 4-1, újra az udvarhelyiek vezettek az összesítésben. Kezdett szétesni a temesváriak játéka, szabálytalanságokkal próbálták kizökkenteni a hazaiakat, de ezért piros lap volt a jussuk. És ha ez nem nehezítette volna meg eléggé a helyzetüket, jött Tankó, és újabb gólt szerzett, időt is kért Temesvár.

Mindent egylapra feltéve próbáltak meccsben maradni az utolsó percükre ismét lehozták kapusukat, ezt használta ki Bálint Andor, aki saját kapuja elől lőtte meg a hatodik udvarhelyi gólt, zengett a csarnok az “Udvarhely, Udvarhely”-től. Ekkor már jóformán gálázott az FK, míg a temesváriak újabb piros lappal büntették magukat, Grigoraș először majdnem gól dobott, majd gólpasszt, a túlsó kapu előtt helyezkedő Balázsi lábára dobta a labdát, de végül kimaradt a lehetőség, maradt a 6-1 arányú FK győzelem, és a bajnokság bronzérmei Székelyudvarhelyen. 

A diadal után a talpon álló közönség és a csapattagok együtt énekelték a székely himnuszt, majd jött a díjátadás, az eltiltott Szécsi emelte magasba a kupát, amely aztán hosszú útra indult a csapattagok között, mindenki készített közös fotót vele. Szép volt fiúk!