Négy perc alatt döntötték el a meccset Simóék

Lassan a végéhez közeledik a labdarúgó harmadosztály alsóházi rájátszása. Pénteken, május 12-én a Székelyudvarhelyi FC utolsóelőtti hazai mérkőzését játszotta a Sepsi OSK fiókcsapata ellen.

A Vlasa – Marucza, Berkeczi, Kovács Sz., Hadnagy, Savin, Lázár, Matei, Simó, Szakács és Gavîrliță összeállítású udvarhelyiek a mérkőzés elején kezükbe vették az irányítást, de nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kidolgozni, Simónak volt egy lövése, amit hárított a szentgyörgyiek kapusa. A vendég együttes a 28. majdnem meglepte az udvarhelyi vendéglátóját. Egy távoli lövéssel próbálkoztak, ami Vlasa védése után a kapufán csattan. Az inkább a belépőkről, mint fociról szóló első félidő végén 0-0 volt az állás.

A második játékrész első fele sem dúskált a helyzetekben. Az időközben két cserét is végrehajtó SZFC – Hadnagy helyett Tordai, Matei helyett Botorok állt be – a 78. percben végül megtörte a jeget. Botorok futott el a jobb szélen, beadását Ketesdi tovább engedte a szülinapját két nappal azelőtt ünneplő Simónak, aki átvétel után 14 méterről a hálóba bombázott.

Három perccel később el is döntötte a meccset az udvarhelyi csapat, amikor Savin Cătălin használt ki egy védelmi hibát, és közelről lőtt a hálóba.

A hazai csapatnál az utolsó percekre az első gól szerzőjét, Simót Kovács László váltotta. Az ekkor már felszabadultan játszó csapat több helyzetet is kidolgozott, de további gólokat már nem sikerült szerezni, 2-0 arányban nyerték meg a találkozót.

A Székelyudvarhelyi FC két fordulóval az alsóházi rájátszás vége előtt az élen áll, 6 ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszó Păulești előtt. A következő fordulóban a csapat a Brassói Tâmpa Kids vendége lesz, majd itthon az Olimpic Zărnești ellen fejezi be a szezont.