Ne tedd messzire az esernyődet!

Ingadozó lesz az időjárás az elkövetkező két hétben, a maximális hőmérséklet 26 Celsius-fok körül lesz, és az ország területén gyakori esőzésekre kell számítani mind a június 10. és 14. között, mind a 17-e utáni időszakban, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 7-ei, hétfői előrejelzéséből.

A június 7-e és 13-a közötti előrejelzés értelmében Erdélyben az átlagos maximális hőmérséklet 24-25 fok körül alakul, míg a legalacsonyabb hőmérséklet 11-12 fok lesz. Ebben az időszakban gyakoriak lesznek a villámlással és mennydörgéssel kísért heves záporok. A hónap első hetéhez képest a június 13. és 15. közötti időszakban a maximális és a minimum hőmérséklet enyhén, körülbelül két fokkal csökkenni fog, de aztán felmelegszik az időjárás, így a hónap második felében újra a nappali 26 fokra és éjjeli 12 fokra tér vissza az átlaghőmérséklet. 

Székelyudvarhelyen, az accuweather.com előrejelzései szerint az országoshoz hasonló értékekre kell számítani, a hét minden napján esőzés számítható kisebb-nagyobb valószínűséggel, ám a hét közepétől egyre kisebb valószínűséggel fog esni, és többnyire felhős, néhol napsütéses, enyhe csapadékos időjárásra számíthatunk. A maximális nappali hőmérséklet 24 fok körül várható egészen június 14-éig, amikor 1-2 fokkal melegedik az idő, de az előrejelzések szerint június 16-ára már a 28 fokot is elérheti. Az éjjeli hőmérséklet 11-12 fok körül alakul majd. Jelentős felmelegedés és csapadékmentes időszakra június hónap közepétől lehet számítani.

Agerpres, accuweather.com