Ne siess Csíkba, ha jogosítvány, rendszám kellene

fotó: Szilágyi István

A korrupcióellenes ügyészség és igazgatóság munkatársai házkutatást végeznek a csíkszeredai jogosítványkibocsátó és járműbejegyzési hivatalnál, ami tudomásunk szerint érinti az ügyfélszolgálatot is.

Aki ügyintézés céljából menne a csíkszeredai Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Szolgálat székhelyére, az azzal szembesülhet, hogy leltározás címén nem engedik be az épületbe. Olvasónk tájékoztatott arról, hogy csendőrök állnak a prefektúra előtt az ajtóban és, bár szerdára volt időpontja rendszám kivételhez, nem engedték be. Elmondta, egy körülbelül húszfős csendőrségi busz és két Dacia Logan áll az épület előtt.

Azzal indokolták neki a zárva tartást a helyszínen a csendőrök, illetve telefonon a prefektúra munkatársai, hogy leltár van, és jó eséllyel csütörtökön is az lesz. Mielőtt odautaznánk a megyéből ügyintézni, érdemes tehát betelefonálni, hogy állt-e már vissza az ügyfélszolgálat. A prefektusi hivatal elérhetőségei itt találhatók. 

Telefonon a prefektúra munkatársa azt válaszolta kérdésünkre, hogy meglepetés-szerű ellenőrzés zajlik a jogosítványkibocsátási és járműbejegyzési osztályon, nem tudják, meddig tart, és meddig szünetel miatta az ügyfélszolgálat.

Székelyudvarhelyen csütörtökön 9.15 és 13.15 között lenne ügyfélszolgálat a rendőrségen található járműbejegyzési hivatalban. Próbáltunk utánajárni, de egyelőre nem sikerült információt szerezni. Mivel az udvarhelyi egység a csíkszeredaihoz tartozik, jó eséllyel ugyanazt válaszolnák: nem tudni, meddig tart az ügyfélszolgálati szünet.

A helyszínen azt válaszolták: nem tudják, nyitva lesz-e csütörtökön az iroda, “meg kell próbálni”.