Napszemüveg és fényvédő legyen kéznél 

A következő kéthetes időszakban tovább melegszik az idő, de kiterjedt területeket érintő esőzésekre is számítani kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 5. és 18. közötti periódusra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben 

az első héten nagyrészt szép időre lehet számítani. A hőmérsékleti értékek nem fognak jelentősen ingadozni a kéthetes időszakban, a nappali csúcsérték 25 Celsius-fok, az éjszakai minimumok 10-12 fok körül alakulnak. Lesznek olyan időszakok, amikor enyhén melegebb lesz az idő a sokéves átlagnál. Az első hét végéig csak elszórtan fordulnak elő futó záporok, zivatarok, főként a délutáni órákban, június 12-étől régiószerte megnő ezek valószínűsége – írják az Agerpresen. 

A hegyvidéken nem lesz jelentős hőmérsékletingadozás a következő két hétben, a nappali csúcsértékek 14-16 fok körül, az éjszakai minimumok 6-9 fok körül alakulnak. Futó záporokra, zivatarokra elszórtan a teljes periódusban számítani lehet, főként a délutáni és esti órákban. Nagyobb kiterjedésű területeket érintő csapadék június 12-étől valószínű.

Székelyudvarhelyen

az említett idÅ‘szakban szintén jó idÅ‘ lesz, 23 és 26 Celsius-fok közötti nappali, 10 és 13 fok közötti éjszakai értékekre lehet számítani. A legmelegebb június 18-án várható, nappal 27, éjjel 13 Celsius-fok. A leghidegebb június 13-án és 14-én lesz, nappal 23, éjszaka 10 fok. Az accuweather meteorológiai szakportál elÅ‘rejelzése szerint 9-én és 10-én a legnagyobb az esély a csapadékra.Â