Napsütéses a tél első hete

Fotó: Szilágyi István

A hideg hőmérsékletek ellenére napos időre számíthatunk a hétvégén.

Ma, november 20-án, kedden délutántól beborul az ég és a -2°C-t emiatt -5°C-nek fogjuk érzékelni, éjszaka -6 fokra hűl le a levegő és a szél is felerősödik, de további havazásra nem számíthatunk.

Szerdán, november 21-én, az előrejelzések szerint napközben újra havazhat és a -3°C-t -7°C foknak érzékeljük majd, délutánra 0°C-ra melegedik az idő. Szerdára virradólag könnyű havazásra számítsunk.

Csütörtökön, november 22-én, délutánra már kisüt a nap, de a hőmérséklet nem emelkedik -2°C fölé. Havazást nem ígérnek.

Pénteken, november 23-án, reggel -9°C-ra ébredünk, de egész nap sütni fog a nap és 2°C-ra emelkedik az átlaghőmérséklet. Éjszaka tiszta lesz az és a -4°C-t -7°C-nek fogjuk érzékelni. Gyenge szélfúvásra számíthatunk.

Szombaton és vasárnap, november 24-25-én a maximum hőmérsékletek 3-7°C közé növekednek. Az ég éjszakára borul csak be, a szél vasárnap délután erősödik meg. További havazásra nem számíthatunk. Szombat éjszaka -5°C, vasárnap éjszaka pedig 0°C-ra számítsunk.

Következő hétfőn, november 26-án, 1-7°C-ra melegedik az idő és csak enyhén lesz felhős. A következő hét további részében újabb felmelegedésekre számíthatunk.

 

Â