Napot nem sokat, havat viszont láthatunk

A következő két hétben, december 13. és 26. között nem várható a nappali és az éjszakai hőmérsékletek átlagértékének jelentős ingadozása – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Erdélyben a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hét elején 3 fok körül alakul, majd a hét végére fokozatosan -1 fokra, december 26-áig pedig -4 fokra csökken. Az éjszakai hőmérsékletek átlaga az első éjszakákon ingadozások nélkül -3 és -1 fok között alakulnak, majd december 18-ától fokozatosan -10 és -8 fok közötti értékekre csökkenek. A térségben átmeneti havazásra lehet számítani, nagyobb valószínűséggel december 16-18. között.

Hegyvidéken a csúcshőmérsékletek átlaga a két hét alatt nem emelkedik fagypont fölé. Értéke az első napokban -4 és -2 fok között alakul, majd december 20-ától 26-áig fokozatosan -8 fokra csökken. Az első éjszakákon -7 fok körül alakul a hőmérséklet, december 26-ig -13 és -12 fok közötti értékre csökken. Átmeneti havazásra a hegyekben is számítani lehet, nagyobb valószínűséggel december 16-19. között.

Székelyudvarhelyen és környékén az erdélyi átlagértékeknek megfelelő hőmérsékletet mutat a weather.com portál, többnyire borús, száraz időt csütörtökig, vasárnapig jó esélyt havazásra is, ekkor süthet ki a nap, hogy aztán hétfőtől újra beboruljon és havazzon.