Napirenden a kulturális pályázatok, az új bölcsőde, a szejkei mofetta

Ahogy mostanság lenni szokott, mintegy 40 napirendi ponttal hívták össze a székelyudvarhelyi önkormányzati testület rendes havi ülését, amely a hónap utolsó csütörtökén, március 30-án reggel 9 órától kezdődik a városházán.

Bőven lesz szó pénzügyekről: máris az éves költségvetés kiigazítására készülnek, illetve előterjesztik a távfűtéssel és közszállítással megbízott Urbana éves költségvetését, frissítenék a múzeum és a könyvtár díjszabásait. Elfogadnák továbbá a kulturális pályázatok keretösszegét, a szociális szolgáltatások támogatási keretét.

Ingatlanügyekből sem lesz hiány, a legfontosabb talán az, hogy az új bölcsődéhez szükséges telket átadnák az országos ügynökségnek, amely megépíti majd. Újból módosítanák a legelőbérlési szerződéseket, a szemétszállítási szerződést, és az ANL-lakások eladásáról általánosan és konkrét ügyekben is döntenek majd.

A beruházások fejezetnél két játszótér felújítása, a szejkefürdői mofetta, az Eminescu és Dózsa utcák korszerűsítése, az új hulladékudvar és a Palló Imre iskola Petőfi utcai épületének felújítása van napirenden.

A kórházi vezetőtanács kivenezését is kéri a hivatal a tanácstól, továbbá három családorvosi kabinet koncesszióba adására készülnek. Két zonális városrendezési terv vár még jóváhagyásra, egy új utcát “megkeresztelnek”, három utcanevet pedig módosítanak. 

Az ülés végén a helyi rendőrség bemutatja az éves beszámolóját.