Nagyot drágulhat a taxizás Udvarhelyen

archív, Pál Edit Éva fotója

Június 25-ére, a hónap utolsó csütörtökére összehívta a rendes havi tanácsülést Gálfi Árpád polgármester.

A napirenden három egymás utáni pontnál is szóba kerül az Urbana Rt., amelynek alapító okiratáról, vezetőtanácsáról és költségvetéséről kell döntenie a tanácsnak. Különben nem csak az Urbana élén történhet csere, hanem a Szejke Sportklub és a városi kórház vezetőtanácsában is.

Csütörtökön döntés születhet bizonyos támogatásokról, a városi bölcsőde fenntartására szánt, illetve az egyházi és a sportpályázatokra irányuló összegekről. A beruházások közül napirenden van a Függetlenség utcai tömbházak hőszigetelése és az Orbán Balázs iskola tornaterme.

Továbbá szabályoznák a város erdejéből származó faanyag árverési árát, megemelnék a helyi taxi szolgáltatás maximális díját (2,49 lejről 3,36 lejre), és eldől az is, hogy kik következnek az ANL-s ifjúsági lakások igénylési listáján.

Néhány ingatlanügyről is döntenek a tanácsosok: egy kérést adtak le államosított telek magántulajdonná minősítésére, két magántelket köztulajdonná nyilvánítanak, és a Bethlen zónában egy városrendezési tervet terjesztették elé jóváhagyásra.

Közben több egyesületnél is ki kell fizetnie éves tagsági díját a városnak, és – az alpolgármester javaslatára – újabb projektekhez is csatlakozna: az Erdély útjának és a Mária (zarándok)útnak a megvalósításához.

A polgármester egy újabb bírósági ügyben kér engedélyt a tanácstól, hogy ügyvédet fogadhasson. Hogy megkapja-e vagy sem, csütörtökön reggel 9 órától kiderül az Orbán Balázs teremben, ahol a tanácsülés a májusihoz hasonlóan félig online, félig élőben fog zajlani.